spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTOportunități UE pentru elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani

Oportunități UE pentru elevii de la Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani

La Liceul ,,Dimitrie Cantemir” din orașul Darabani, se află în desfășurare programul ,,Școli-ambasador ale Parlamentului European”.

Astfel, începând din luna noiembrie, aici s-au desfășurat diverse activități de promovare a Parlamentului European și a celorlalte instituții ale Uniunii Europene, a programelor și strategiilor UE în cele mai variate domenii. Cu ajutorul celor 15 ambasadori-juniori și 5 ambasadori-seniori sunt prezentate și dezbătute diverse informații despre existența și rolul programelor de dezvoltare ale Uniunii Europene, precum și despre beneficiile directe pe care acestea le au pentru români: de la siguranța consumatorilor la multilingvism, de la siguranța cibernetică la protejarea mediului, de la drepturile omului la problema știrilor false, și multe altele.

Programe UE destinate tinerilor

O componentă aparte o constituie promovarea programelor UE ce îi au ca posibili beneficiari pe cei tineri: Evenimentul Tinerilor Europeni GenerationEU-Promotori ai democrației europene, Euroscola, DiscoverEU. Sunt doar câteva dintre programele prin care Uniunea Europeană dorește să-i aducă pe tinerii din toate cele 27 de țări-membre mai aproape de procesele sale decizionale și de tot ceea ce stă la baza deciziilor luate la nivelul UE.

„Dacă vom obține calitatea de Școală-ambasador a Parlamentului European, ne-am dori ca acest program să devină de la an la an o platformă locală de informare și de sensibilizare a elevilor, dar nu numai a lor, cu privire la importanța programelor și politicilor sociale, economice și educaționale ale Uniunii Europene. De exemplu, deși este o informație publică, probabil puțini știu că Uniunea Europeană a contribuit la dezvoltarea României prin programe de finanțare ce se ridică în total la peste 60 de miliarde euro, în condițiile în care țara noastră a contribuit la bugetul Uniunii cu aproximativ 21 de miliarde euro”, a precizat Lucian Sîrbu, profesor coordonator al programului.

Aspecte din cadrul programului precum și informații de actualitate la nivelul Uniunii Europene se găsesc pe paginile de Facebook și Instagram.

Programul ,,Școli-ambasador ale Parlamentului European” este coordonat la nivel național de către Biroul de Legătură al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Asociația pentru Asistență și Programe de Dezvoltare Durabilă-Agenda 21, cu sprijinul Ministerului Educației din România.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...