spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTSe circulă pe toate drumurile naționale din județ. Situația raportată la ora...

Se circulă pe toate drumurile naționale din județ. Situația raportată la ora 11

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a venit cu o nouă informare privind starea drumurilor naționale din județele arondate. Potrivit informațiilor oficiale, în prezent se circulă pe toate șoselele, iar drumarii intervin pentru a asigura circulația în condiții optime.

Astfel, în cursul zilei de astăzi, în intervalul orar 4,30 – 11, pe drumurile naționale din județele Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Bacău și Vaslui s-a acționat cu 171 autoutilaje și s-au răspândit 1.015,3 tone de materiale antiderapant din care 49 de tone nisip, 959,7 tone de sare și 6,6 tone de clorură de calciu.

În județul Botoșani, potrivit situației raportate de Secția de Drumuri Naționale (SDN) Botoșani, s-a acționat cu 25 autoutilaje și s-au răspândit 177 tone de material antiderapant (n.r. – 5 tone de nisip și 172 tone de sare) pe DN 24C Bădărăi – Ștefănești – Manoleasa – Rădăuți Prut, DN 28B Frumușica – Copălău – Botoșani, DN 29 Huțani – Botoșani – Săveni – Manoleasa, DN 29A Vârfu Câmpului – Dorohoi – Darabani – Rădăuți Prut, DN 29B Botoșani – Brăiești – Dorohoi, DN 29C Cucorani – Vârfu Câmpului – Mihăileni, DN 29D Botoșani – Trușești – Ștefănești și 29E Stânca – frontiera cu Republica Moldova.

Cât privește celelalte județe, în Suceava SDN Câmpulung Moldovenesc și SDN Suceava au avut cele mai multe bătăi de cap, aici ninsoarea abundentă continuând de mai bine de 24 de ore. Cele două secții au intervenit cu 61 de utilaje, reușind să mențină circulația atât în zona Pasului Mestecăniș, dar și Pasul Tihuța. Asta în condițiile în care localnicii spun că nu a mai nins atât de abundent în această zonă de mai bine de un deceniu.

SDN Bacău a acționat cu 20 autoutilaje, SDN Bârlad cu 16 autoutilaje, SDN Focșani cu 7 autoutilaje, SDN Iași cu 13 autoutilaje, iar SDN Piatra Neamț cu 29 autoutilaje. „În acest moment, pe raza DRDP Iași acționează 100 autoutilaje”, au transmis reprezentanții Companiei de Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Situația din teren arată că pe toate drumurile naționale se circulă, carosabilul fiind umed cu zăpadă frământată 1-3 cm în județele Suceava și Botoșani, umed cu zăpadă frământată 0-1 cm în județul Neamț și umed în rest. La ora 11 cerul era acoperit și ningea în județele Suceava, Botoșani, Bacău și Neamț, iar în rest se înregistrau ploi.

TEMPERATURI:
1. Bacău (BC) +2°C
2. Bârlad (VS) +3°C
3. Botoșani (BT) 0°C
4. Câmpulung Mold. (SV) 0°C
5. Focșani (VN) +3°C
6. Galați (GL) +4°C
7. Iași (IS) +2°C
8. Piatra Neamț (NT) +1°C
9. Suceava (SV) 0°C

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
19.5 ° C
19.6 °
18.9 °
54 %
3.7kmh
54 %
mie
17 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...