vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTPompieri botoşăneni avansaţi în grad, de Ziua Protecției Civile

Pompieri botoşăneni avansaţi în grad, de Ziua Protecției Civile

Cu prilejul Zilei Protecției Civile din România, patru pompieri botoşăneni, care au obţinut rezultate foarte bune în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, au fost înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim. Este vorba de patru ofițeri, astfel: la gradul de locotenent colonel – Bogdan Dieaconu; la gradul de căpitan – Narcisa Pălimariu, Irina Ciripan și Bogdan Grădinaru.

Plutonier trecut în rezervă 

Tot astăzi, pentru plutonierul adjutant șef Vasile Iacob a fost ultima zi de muncă, fiind trecut în rezervă, cu drept de pensie, după 30 ani și cinci luni de activitate.
Inspectorul șef al ISU Botoșani, colonel Dan – Decebal Muraru a precizat că înaintarea în gradul următor este un moment cu o încărcătură deosebită pentru orice militar căruia i se vede recunoscută şi apreciată atât munca, implicarea în acţiunile de protecţie a vieţii, mediului şi valorilor materiale, cât și respectarea deontologiei profesionale.

Alături de pompieri, la acest moment festiv, au fost prefectul județului, Sorin Cornilă, vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, viceprimarul municipiului Botoșani, Bogdan Buhaianu, primarii comunelor Coțușca și Trușești, Viorel Ciobanu și Petru Grișa Ailenei, șefii structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale, medicul șef al UPU-SMURD, dr. Ramona Guraliuc, dr. Bogdan Ursu din partea Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, precum și pompieri trecuți în rezervă, care au activat în domeniul protecției civile.

De departe, cel mai emoționant moment a fost surpriza oferită de un băiat, în vârstă de 3 ani. Matei este fascinat de pompieri și a dorit ca astăzi, de Ziua Protecției Civile, să le ofere eroilor lui un tort. A primit, în schimb, aplauze, îmbrățișări și o plimbare cu autospeciala de intervenție prin municipiul Botoșani.

În această dimineață, premergător ședinței festive, au fost depuse jerbe de flori la monumentele eroilor pompieri din Botoșani și Dorohoi.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...