spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTMinune! Se dărâmă garajele de la Colegiul „Eminescu” (video)

Minune! Se dărâmă garajele de la Colegiul „Eminescu” (video)

Botoșănenii au început să dărâme garajele de la Colegiul „Eminescu”. Asta după ce au proprietarii au primit notificări că dacă nu se vor conforma, primăria va organiza o licitație pentru desemnarea unei firme care se va ocupa de demolare. Costurile ar fi fost ulterior suportate de proprietarii garajelor.

Încă de sâmbătă dimineață, lumea s-a conformat și mai mulţi proprietari s-au apucat de dărâmat. Primarul municipiului, Cosmin Andrei, le-a promis că vor primi câte un loc de parcare. Asta fără a fi nevoiți să participe la licitație. În zona Colegiului Național „Mihai Eminescu” vor fi amenajate 82 de locuri de parcare, un loc de joacă pentru copii, iluminat și spații verzi.

Municipalitatea a finalizat în toamna anului trecut documentația care ar urma să stea la baza demolării garajelor de lângă Colegiul Național “Mihai Eminescu”. Terenul ocupat de garaje are o formă relativ neregulată, cu deschidere de 25 de metri la strada Octav Onicescu și 28,55 de metri la Aleea Prieteniei.

Proiect anunțat acum doi ani

Pe 25 martie 2021, Cosmin Andrei a declarat că vor fi demolate acele garaje din cauza aspectului inestetic al acelor construcţii din tablă. Dar şi din nevoia de a asigura noi locuri de parcare. Acele garaje figurează în evidenţele primăriei drept locuri de parcare acoperite.

Botoșănenii care dețin acele garaje au fost foarte nemulțumiți. La începutul lunii iulie 2021, reprezentaţii proprietarilor de garaje s-au prezentat la primărie. Aici au discutat cu primarul Cosmin Andrei şi cu Iulius Gherase, şeful Serviciului Patrimoniu. Ei au ameninţat că se vor adresa instanţei şi că vor strânge semnături pentru demiterea primarului.

Cele mai multe garaje au fost construite după 1990

În municipiul reședință de județ, cele mai multe garaje au fost construite după 1990. Atnci când s-au încheiat contracte de concesiune pe 25 de ani, la preţuri modice, de la un leu până la 3,5 lei pe metru pătrat. După expirarea contractului iniţial, concesiunea a fost stabilită la preţul zonei. Astfel că pentru un garaj se plăteşte, în medie, o concesiune de 700 de lei pe an.

În municipiul Botoșani se vorbește de mulți ani despre necesitatea eliberării domeniului public de garaje. Luarea unei decizii a fost amânată însă de edili, în principal din rațiuni electorale.

garajelor

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8 ° C
11.6 °
7.8 °
91 %
0.6kmh
14 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...