vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTVitezoman fără permis urmărit de poliţişti în trafic. A fost blocat după...

Vitezoman fără permis urmărit de poliţişti în trafic. A fost blocat după câţiva kilometri

Inconştienţa la volan nu mai cunoaşte limite la Botoşani. Asta arată cazurile prezentate de poliţiştii botoşăneni. Astfel, duminică, în doar câteva ore trei persoane s-au ales cu dosare penale după ce s-au urcat la volan deşi nu aveau permis sau consumaseră băuturi alcoolice.

Duminică, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi în timp ce se aflau pe drumul național, 29 B, în comuna Văculești, au efectuat semnal de oprire, unui autoturism, care circula cu viteză excesivă, însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea. Echipajul de poliție a pornit în urmărirea autoturismului respectiv, reușind blocarea acestuia, după aproximativ 5 kilometri.

În urma verificărilor efectuate a fost stabilită identitatea conducătorului auto în persoana unui tânăr, de 28 de ani, din municipiul Suceava. Totodată, s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul pe care îl conducea i-a fost încredințat de către o rudă.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și încredințarea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere.

Scandal monstru la spital provocat de un şofer beat

Tot duminică, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Călărași, un autoturism condus de un bărbat, de 44 de ani, din aceeași localitate. Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În unitatea medicală, acesta a provocat scandal, adresând injurii personalului medical, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 500 de lei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Dosar penal pentru conducere fără permis

În aceeaşi zi, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni au oprit  pentru control, pe strada Independenței, din orașul Săveni, un autoturism, condus de o tânără, de 28 de ani, din aceeași localitate.

 În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că aceasta are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule suspendată. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...