spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTÎntâlnire la primărie pentru gestionarea câinilor fără stăpân

Întâlnire la primărie pentru gestionarea câinilor fără stăpân

Primarul Cosmin Andrei s-a întâlnit astăzi cu membrii „Safe rescue for dogs” – ONG din Marea Britanie. Discuțiile s-au axat pe identificarea celor mai bune soluții pentru gestionarea situației câinilor fără stăpân.

„Sterilizarea este singura soluție”, au fost de părere cei prezenți în sala „Mihai Eminescu”. Primarul Cosmin Andrei a adăugat că sterilizarea ar trebui realizată nu doar în cazul câinilor fără adăpost ci și a celor cu stăpân. „Stăpânii trebuie să înțeleagă că au responsabilități din momentul în care aleg să dețină un animal de companie”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Edilul botoșănean a ținut să mulțumească reprezentanților ONG-ului din Marea Britanie pentru sprijinul acordat. „Cu ajutorul dumnealor, putem să avem grijă de animalele din padoc, fără a fi nevoiți să recurgem la eutanasiere”, a conchis primarul Cosmin Andrei.

În lunga perioadă de colaborare cu „Safe rescue for dogs”, anual au fost adoptați în medie 100 de câini. Acum, aceștia au achiziționat plasă bordurată și dublează gardurile dintre boxele câinilor găzduiți în padoc, pentru un plus de siguranță pentru animale.

Același ONG va susține și o campanie de sterilizare gratuită a patrupedelor, la două cabinete medicale veterinare partenere.

De la începutul anului 2023, de pe străzile orașului au fost preluați aproape 100 de câini. În prezent, în padocul cu o capacitate de 960 de locuri sunt adăpostiți 760 de câini. Sunt amenajate țarcuri speciale pentru pui, pentru câinii agresivi și există și zona de carantină unde sunt aduse animalele recent capturate.

Serviciul de ecarisaj acționează pe străzile din municipiu în permanență, în colaborare cu Poliția Locală, transmit reprezentanții primăriei.

câinilor câinilor câinilor

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...