vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTSex, droguri și violență. Cuplu săltat de polițiști sub acuzațiile de șantaj...

Sex, droguri și violență. Cuplu săltat de polițiști sub acuzațiile de șantaj și proxenetism

Descinderi în Botoșani într-un dosar ce vizează mai multe fapte penale, de la șantaj, proxenetism și agresiuni.

Perchezițiile au avut loc pe strada Armoniei, iar la final două persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean pentru audieri. În urma descinderilor anchetatorii au confiscat bani, o armă, dar și o substanță vegetală, susceptibilă a fi marijuana.

Operațiunea a avut loc luni, pe 20 martie 2023 și a fost organizată de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani. În urma percheziției, anchetatorii au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele a două persoane, din municipiul Botoșani, cercetate sub aspectul comiterii infracțiunilor de șantaj, proxenetism și lovire sau alte violențe.

Acuzații de prostituție și șantaj 

Potrivit informațiilor neoficiale, faptele ar fi fost comise din noiembrie 2022 și până în prezent, iar principalul suspect ar fi un tânăr de 31 de ani. Acesta ar fi înlesnit practicarea prostituției de către concubina sa, de 25 de ani, și ar fi beneficiat de foloase materiale de pe urma acestei activități.

De asemenea, spun anchetatorii, cei doi ar fi șantajat și agresat un bărbat de 48 de ani, în momentul în care au existat neînțelegeri între aceștia, privind serviciile pe care le oferea femeia.

La data de 20 martie a.c., polițiștii au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința persoanelor bănuite de comiterea faptelor, prilej cu care au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri care interesează cauza, printre care bani, o armă și o substanță vegetală, susceptibilă a fi marijuana.

Cei doi au fost reținuți 

Cei doi au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați în fața instanței de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Totodată, în urma activităților desfășurate, 20 de persoane au fost conduse la sediul poliției cu mandate de aducere.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...