vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTReprezentații de excepție la Teatrul „Eminescu”

Reprezentații de excepție la Teatrul „Eminescu”

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani invită iubitorii de artă și în acest sfârșit de săptămână la spectacolele „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, regia Mihai Donțu și „Angajare de clovn” de Matei Vișniec, regia Ion Sapdaru.

De asemenea, sâmbătă 25 martie de la ora 11 și de la ora 20, spectacolul „Eroine” după Publius Ovidius Naso, regia Andrei Măjeri se va juca la București la Teatrul Apollo 111.

Sâmbătă, 25 martie de la ora 18.00, publicul va putea viziona spectacolul „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, regia și ilustrația muzicală Mihai Donțu. Scenografia spectacolului este semnată de Mihai Pastramagiu, iar din distribuție fac parte actorii Cezar Amitroaei, Silvia Răileanu și Radu Dragoș.

P. Cehov surprinde inițiativa lăudabilă a lui Ivan Vasilievici Lomov, care dorește să se însoare cu fiica vecinului său. Însă, departe de romantismul și armonia care se presupune că ar trebui să guverneze un astfel de moment unic, cei doi potențiali miri se ceartă aprig din motive derizorii.

Ciocnirea personalităților lor puternice, crizele de ipohondrie ale pețitorului, încurcătura în care se găsește tatăl miresei și încercările sale disperate de a aplana răbufnirile celor doi tineri dau naștere unui comic de situație savuros.

Duminică, „Angajare de clovn”

Duminică, 26 martie, de la ora 18.00, la Casa Tineretului, va avea loc spectacolul „Angajare de clovn” de Matei Vișniec, regia Ion Sapdaru.

„E teatru. E circ. E spectacol. E cu adevărat spectaculos. E impresionant. Are emoție și melancolie. E precum o amintire. E o călătorie înapoi în copilărie. E amar, e comic, real, uman, pătrunzător și simplu. Este deopotrivă pentru cei mari și cei mici. Cu clovni, cu magie și acrobație, împletite cu teatru, cu jocul actoricesc, cu conflict și replici inteligente, cu poveste și puterea cuvântului pe scenă, un spectacol pentru suflet, pentru bucuria amintirii și pentru melancolia prezentului”, au transmis reprezentanții instituției de cultură.

„Angajare de clovn” este ultima piesă scrisă în România de Matei Vișniec, în 1986, înainte de emigrarea dramaturgului la Paris. Cel mai jucat autor român contemporan a primit Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă românească în 1991.

Regia, decoruri, coloana sonoră, aparțin lui Ion Sapdaru, coregrafia Victoriei Bucun, iar costumele sunt asigurate de Alina Dincă.

Din distribuţie fac parte actorii Bogdan  Muncaciu, Dragoş  Radu, Răzvan Amitroaei, Volin  Costin, Cezar Amitroaei

Un bilet costă 36 lei și 18 lei pentru elevi, studenți, pensionari. Biletele se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, tel. 0722.557556, de miercuri până vineri între orele 8.00 -21.00, sâmbătă și duminică de la 12.00 la 18.00. Program: 12.00 – 16.00, de miercuri până vineri, sâmbătă și duminică de la 16.00 la 18.00. și on line https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
8.9 ° C
11.6 °
8.3 °
63 %
1.3kmh
31 %
joi
9 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...