sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTAmenzi de peste 17.000 de lei date de polițiștii locali

Amenzi de peste 17.000 de lei date de polițiștii locali

În perioada 31 martie – 03 aprilie 2023, polițiștii locali au patrulat pe raza municipiului Botoșani și au întreprins activități în domeniile asigurarea ordinii și siguranței publice și fluidizarea traficului rutier și pietonal.

Pe lângă activitățile specifice întreprinse de polițiștii locali, aceștia au intervenit la un număr de 48 sesizări telefonice primite de la cetățeni, dar și la un număr de 23 de sesizări ale polițiștilor locali din Dispeceratul instituției.

În urma verificărilor efectuate în teren pentru stabilirea situației de fapt a celor semnalate, dar și din oficiu, polițiștii locali au legitimat 184 persoane, iar pentru încălcarea prevederilor legale au întocmit un număr de 94 procese verbale de constatare a contravențiilor, cuantumul total al amenzilor fiind de 17.800 de lei.

Zeci de sancțiuni

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-a aplicat un număr de 11 sancțiuni contravenționale pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Faptele constatate și sancționate au fost: tulburarea liniștii publice, consumul de alcool, apelarea la mila trecătorilor, etc.

Astfel, în data de 31.03.2023, în intervalul orar 15:00 – 17.00, polițiștii locali au dispus sancționarea contravențională a două persoane în zona Cinematografului Luceafărul și Centru Istoric pentru consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public.

În aceeași zi, în jurul orelor 23.00, pe timpul patrulării în Parcul Curcubeului, polițiștii locali au surprins un grup de șase tineri, care se manifestau gălăgios și aruncau resturi de ambalaje și coji de la semințe pe jos. Motivat de cele constatate, a fost dispusă sancționarea contravențională și îndepărtarea din zonă. Tot în aceeași zonă, dar în parcul de joacă amenajat pentru copii, au fost identificați alți patru tineri care foloseau necorepunzător echipamentele destinate celor mici. Polițiștii locali i-au legitimat pe tineri și avertizat cu privire la faptul că prin acțiunile lor pot distruge echipamentele de joacă, amenajate pentru copii.

Conflict aplanat de polițiști

În data de 01.04.2023, în jurul orei 09.00, pe timpul patrulării în zona Centru Istoric, polițiștii locali au aplanat un conflict izbucnit între două persoane, dar au dispus și sancționarea acestora cu amendă în cuantum total de 800 lei pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

În jurul orelor 01:10, în urma unei sesizări telefonice, ofițerul de serviciu al Poliției Locale Botoșani a direcționat patrula auto, pe Bulevardul Mihai Eminescu la un agent economic, care tulbura liniștea locatarilor din zonă, prin folosirea unui dispozitiv la care se asculta muzică la volum ridicat. La fața locului polițiștii locali au constatat că cele sesizate se confirmă, motiv pentru care a fost dispusă sancționarea contravențională a administratorului localului, care s-a conformat și a dat muzica la un volum mic.

Scandalagii opriți cu amendă

În data de 02.04.2023, la orele 14:55, pe timpul patrulării pe str. Col.V.Tomoroveanu nr.20 în parcul de joacă pentru copii au fost observate două persoane care consumau băuturi alcoolice și se manifestau gălăgios. Având în vedere cele constatate, s-a procedat la legitimarea și sancționarea contravențională a celor două persoane cu amendă în cuantum total de 600 lei.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere. Pe linie rutieră a fost aplicat un număr de 60 sancțiuni contravenționale pentru oprirea/staționarea interzisă, iar pentru blocarea căii de acces au fost aplicate 25 sancțiuni contravenționale.

De asemenea, au fost aplicate 35 sancțiuni contravenționale pentru autovehicule parcate fără tichet afișat la vedere în parcările publice prevăzute cu parcometre, ocuparea locului de parcare concesionat de către alte persoane.

Totodată, în data de 02.04.2023, în intervalul orar 06:00 – 11:00 s-a acționat pe str. Ștefan Luchian, în zona Centrului Militar, pentru desfășurarea în bune condiții a activităților organizate cu ocazia ,, Zilei NATO”.

Mașini blocate

În data de 03.04.2023, polițiștii locali au acționat în parcările publice prevăzute cu parcometre în vederea depistării autoturismelor pentru care nu a fost achitată taxa de parcare sau pentru care a fost achitată taxa, dar timpul a expirat, fiind dispusă măsura complementară a blocării pentru număr de 7 autovehicule. Conducătorii auto au fost sancționați contravențional cuantumul total al sancțiunilor aplicate, fiind de 2600 de lei.

La acțiunile privind menținerea ordinii publice în perioada Sărbătorilor Pascale vor participa polițiștii locali din cadrul serviciilor de Ordine Publică, Circulația pe drumurile publice, anumite zone cu potențial risc contravenționl/infracțional vor fi supravegheate și prin sistemul de monitorizare video al Municipiului Botoșani.

Misiunile vor viza combaterea faptelor antisociale în zonele centrale, cât și în zonele publice din apropierea marilor magazine, dar și în apropierea lăcașelor de cult.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
1.7 ° C
4.6 °
1 °
93 %
0.6kmh
10 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...