joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTViață dedicată teatrului de păpuși. Actorul Marius Rusu, un exemplu pentru tinerii...

Viață dedicată teatrului de păpuși. Actorul Marius Rusu, un exemplu pentru tinerii artiști

Marius Rusu, zis și ,,Moșu’ „, este cel mai în vârstă actor păpușar de la Teatrul pentru Copii și Tineret Vasilache Botoșani. Pasionat de ceea ce face, el trăiește intens personajele pe care le joacă și se bucură că prin ele poate aduce fericire copiilor.

Drept ,,Moșu’ ” îl știu apropiații, colegii de la teatru și foarte mulți copii. Apelativul i se datorează faptului că, din ’90 până în prezent, nu a trecut nici un an în care să nu îl interpreteze pe Moș Crăciun. Artistul susține că nu a reușit să se îmbogățească din punct de vedere financiar prin meseria pe care o practică, dar a spus că remunerația care îl împlinește este ,,sentimentul plăcut când știi că cei mici te iubesc și te vor alături de ei.(…) Ca actor, am trăit cea mai mare satisfacție posibilă, am jucat un spectacol la Suceava pentru o sală de 620 de critici(…), care sunt sunt copiii. Pentru mine sunt cei mai importanți”.

Povestea primului clovn din Botoșani

,,Moșu” este cel care a dat viață pentru prima dată, în Botoșani, unui clovn. În urmă cu aproximativ 16 ani nu existau animatori în oraș, dar el a introdus acest personaj care a fost bine primit.

,,Acum vreo 16 ani am început să fac primul clovn din Botoșani.(…) M-am apucat să fac prima petrecere pentru copii cu un singur fluier, un singur fluier aveam la gât. Nu știam nici jocuri pentru copii, nu știam nici modelaj de baloane”, a mărturisit artistul.

Cu toate acestea, Marius Rusu a avut succes, inspirând și ghidând artiștii tineri care ar vrea să urmeze același drum. Chiar dacă este conștient că ei sunt cei care devin mai ceruți de public, el este deschis spre a împărtăși tot ce știe. Marius Rusu nu își pune problema de a se retrage din activitatea sa artistică, dar spune că ,, problema nu este că mă retrag eu, problema este că te vor retrage alții. Au învățat de la mine, au venit cu ideile lor, au îmbunătățit și au creat alte personaje și zona asta se duce.(…) Nu poți să ai ciudă pe ei, nu poți să le porți ranchiună, pentru că tu trebuie să fii bucuros că ți-ai pus amprenta asupra dezvoltării lor”.

Vârsta își spune cuvântul la exterior, nu și la interior

Aceasta este premisa pe care merge actorul la cei 53 de ani. Acesta se menține tânăr datorită copiilor de care este înconjurat în permanență.

,,Nu mă consider bătrân. A, da, fizic, poate, că nu mai corespund cu genunchii așa cum ar trebui, sau cu spatele, sau mai apar diverse afecțiuni specifice vârstei, dar cred că spiritul meu a rămas tânăr și nu mă simt bătrân”, a spus Marius Rusu.

Cel mai trist moment din carieră

Are o meserie prin care dăruiește bucurie, dar, inevitabil, în viața personală apar și momente de tristețe. Aceste momente mai puțin plăcute sunt cele care silesc spre luarea unei decizii grele. Pasiunea cu care își face treaba l-a determinat pe Marius Rusu să meargă înainte, indiferent de greutățile pe care le-a întâmpinat de-a lungul timpului. Povestește că cel mai trist moment a însemnat pierderea tatălui său.

,,Cel mai trist moment din activitatea mea de până acum a fost când a decedat tatăl meu.(…) A murit dimineața la spitalul din Iași și seara la ora 18 aveam spectacolul ,,Miron și frumoasa fără corp”.(…) Și jucam un rege care deborda de bucurie, și care cânta, și care care dansa.(…) Mi-am făcut rolul așa cum îl știam și cât de bine am putut”, a mărturisit actorul.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6 ° C
6.1 °
4.3 °
96 %
0.9kmh
100 %
joi
7 °
vin
11 °
sâm
16 °
Dum
13 °
lun
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Am stat foarte mult în cumpănă dacă și cum să scriu despre fostul edil al Botoșaniului. Faptul că aș putea fi acuzat de o...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...