vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTZiua Europei, marcată de elevii liceului din Vorona printr-un concurs inedit

Ziua Europei, marcată de elevii liceului din Vorona printr-un concurs inedit

Elevii Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona au desfășurat o activitate complexă de Ziua Europei, marcată anual pe 9 mai.

Potrivit reprezentanților unității de învățământ, fiecare clasă a pregătit un stand de prezentare a unei țări membre UE.

De la costume tradiționale, la Moș Crăciun și spiriduși, de la muzica și dansuri tradiționale la delicioasele mâncăruri tradiționale, de la obiectivele turistice la personalitățile marcante ale fiecărui popor, elevii s-au întrecut în a oferi un spectacol complex juriul format din colegii lor mai mari de clasa a XII a și profesori ai liceului. După vizionari și degustări s-au ales țările câștigătoare care au fost premiate”, au transmis reprezentanții Liceului „Ștefan cel Mare”.

Activitatea a fost derulată sub forma unui concurs, pentru a motiva implicarea mai activă  a elevilor.

Ziua de 9 mai are pentru poporul român o triplă semnificaţie. Pe lângă Ziua Independenţei proclamată în 1877, românii sărbătoresc Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945, dar şi Ziua Europei.

România s-a alăturat în anul 2007 unei Uniuni de state europene, care împărtăşesc aceleaşi valori, având în centru respectul pentru demnitatea umană, democraţia, statul de drept şi respectarea drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale.

„Este necesară formarea unui comportament  responsabil ca cetăţeni  ai Uniunii Europene;  în același   timp aderarea nu înseamnă pierderea identităţii, a obiceiurilor şi tradiţiilor naţionale, ci  integrarea lor  în diversitatea culturala a Europei unite”, au mai precizat cadrele didactice ale liceului.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.7 ° C
10.6 °
8.3 °
63 %
0.9kmh
83 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...