spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTPreot nou la Biserica Uspenia din Botoșani

Preot nou la Biserica Uspenia din Botoșani

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, la Parohia „Uspenia” din Botoșani, sâmbătă, 6 mai 2023, a avut loc instalarea preotului Babiuc Marius-Ciprian în calitatea de paroh.

Părintele protopop Fercal Petru l-a prezentat credincioșilor pe noul păstor de suflete, care a slujit timp de 19 ani în parohia Siliștea – Protopopiatul Botoșani, unde a desfășurat o frumoasă activitate pastoral-misionară și administrativ-gospodărească, concretizată în renovarea bisericii și construirea casei parohiale, fapt pentru care s-a bucurat de aprecierea și afecțiunea credincioșilor.

„Cu adevărat moment de bucurie! Părintele paroh va sluji în această biserică, ducând mai departe tradiția și cultura; va face aici un loc deosebit unde creștinii să vină cu dragoste, să se roage Maicii Domnului, iar personalități din lumea întreagă să intre în acest locaș care este un obiectiv turistic, un monument istoric cu o încărcătură deosebită legat de poetul nostru național, Mihai Eminescu. Se deschide o ușă frumoasă spre nădejdea că Dumnezeu nu ne lasă, ne ocrotește, ne dă sens, ne întinde mâna Sa”, a spus în cuvântul său părintele protopop Fercal Petru.

19 ani de slujire 

În cuvântul rostit, preotul paroh a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Teofan pentru slujirea încredințată, părintelui protopop pentru cuvintele de încurajare, familiei și tuturor credincioșilor prezenți, care vizibil emoționați și-au primit păstorul cu mare bucurie.

„Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru cei 19 ani de slujire frumoasă și mă rog Maicii Domnului să-mi dea puterea și înțelepciunea necesară, să-mi călăuzească pașii în această misiune, păstorire rodnică și cu folos duhovnicesc pentru credincioșii din Parohia Uspenia – Botoșani”, a declarat părintele Marius Ciprian Babiuc.

Părintele Babiuc Marius-Ciprian a absolvit Seminarul Teologic la Botoșani în anul 2002, Facultatea de Filosofie, Facultatea de Litere și Facultatea de Teologie, Masterul în Literatură comparată (Litere), a obținut o Mobilitate „Erasmus” – la Universitatea Cambridge, în prezent fiind doctorand la Facultatea de Teologie – Iași (Teologie Morală). Din anul 2004 până în prezent a fost preot paroh la Parohia Izvorul Tămăduirii unde, pe lângă intensa activitate liturgică, a finalizat lucrările și a sfințit biserica, s-a îngrijit de construirea și sfințirea casei parohiale, a desfășurat numeroase activități culturale și filantropice, conferințe, tabere pentru copii, cateheze, pelerinaje.

Părintele Babiuc Marius-Ciprian este deplin implicat și în activitatea de la nivelul Protopopiatul Botoșani. Astfel, acesta este responsabil cu realizarea „Gazetei creștine” – din anul 2008 până în prezent, s-a ocupat cu activitatea catehetică la nivel de Protopopiat – între anii 2018-2022, se ocupă de Departamentul de Tineret la nivel de Protopopiat din anul 2021 și este Moderator TeleM – BT, emisiunea „Cumințenia Pământului”. De asemenea, tot la această parohie a fost numit ca preot co-slujitor părintele Constantin Andrei-Ionuț, care a slujit la Parohia „Sfântul Ilie” Manolești Vale, Protopopiatul Botoșani între anii 2018-2023.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
17.6 °
55 %
2.4kmh
61 %
mie
18 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...