vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTBikerii vor inunda străzile. Jandarmii vin cu recomandări pentru șoferi

Bikerii vor inunda străzile. Jandarmii vin cu recomandări pentru șoferi

Începând din această după-amiază și până duminică seară, Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani, în cooperare cu efective de poliție și pompieri, va asigura ordinea și siguranța publică la o serie de manifestări cultural-artistice și sportive organizate în mai multe localități, având ca obiectiv prioritar siguranța participanților.

„Misiunea jandarmilor botoșăneni la „Zilele orașului Darabani”, Festivalul ,,Floare albastră” de la Ipotești și Întâlnirea Fiilor Satului Ionășeni este prevenirea faptelor antisociale de natură penală și contravențională care i-ar putea afecta pe cetățeni”, a precizat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul IJJ Botoșani.

Evenimentul moto ,,2 wheels for safety”, organizat sâmbătă în municipiul Botoșani, începând cu ora 13.00, va fi, de asemenea, în atenția jandarmilor și polițiștilor rutieri, care vor fi alături de participanți pe traseul: Parcarea Parcului de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa Aqua Parc – str. Sucevei – str. Calea Națională – sens giratoriu Complex Comercial Orhideea – Blvd. Mihai Eminescu – parcarea parcului Cornișa.

Jandarmii vor acţiona şi la Flămânzi

Tot sâmbătă, jandarmii vor acționa pentru preîntâmpinarea unor posibile situații neplăcute la manifestarea cicloturistică organizată de Asociația Leader ,,Colinele Moldovei” pe raza orașului Flămânzi.

Nu în ultimul rând, jandarmii vor continua misiunile zilnice de menținere a ordinii și liniștii publice, prin echipaje de jandarmerie sau în sistem integrat, împreună cu polițiștii botoșăneni și vor interveni la apelurile făcute prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, luând măsurile legale necesare.

„Recomandăm conducătorilor auto care întâlnesc în trafic coloanele de bikeri sau de bicicliști să manifeste răbdare și le acorde atenția cuvenită pentru a evita producerea unor accidente, iar participanților la manifestările publice să respecte indicațiile forțelor de ordine, să supravegheze minorii care îi însoțesc, să aibă grijă de bunurile personale de valoare și să solicite sprijinul jandarmilor în mod direct, în cel mai scurt timp, atunci când situația o impune”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de IJJ Botoșani.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...