spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTMilionar botoșănean mort subit în străinătate

Milionar botoșănean mort subit în străinătate

A murit Nelu Bălan, milionarul care deţinea unul din cele mai scumpe restaurante din New York

Milionarul botoșănean Nelu Bălan a murit. Bărbatul era bun prieten cu celebrități din România, dar și din America. Vestea morţii milionarului Nelu Bălan, considerat „cel mai șmecher român din New York”, a fost dată de fostul manechin Nelly Năstase.

„RIP Nello! It was a pleasure to have known you! Drum lin spre cer”, a transmis aceasta pe Facebook.

Printre cei care au transmis condoleanțe se numără şi Norris Măgeanu, fostul soț al Corinei Dănilă și președintele Federației Române de Automobilism Sportiv.

„Un om care, în unele privințe, a făcut, ca român la NY, mai multe decât ambasada României în USA”, a scris Norris Măgeanu.

Cine este Nelu Bălan

Nelu Bălan a fost unul dintre românii deveniți milionari în SUA. Asta după ce a devenit patronul unui restaurant de lux din New York.

Bărbatul avea o vastă experienţă în domeniu, mai ales că a lucrat atât ca ospătar într-un restaurant din Iași, dar şi în barurile și restaurantele din SUA, până când a reușit să își deschidă propria lui afacere, notează retetesivedete.ro.

Nelu Bălan„Nelloo” este unul dintre cele mai scumpe restaurante din New York, unde un capuccino costă peste 12 dolari, iar un platou ajunge și la 600 de dolari.

Faima restaurantului Nelloo a determinat publicația New York Times să își trimită criticii culinari. În 2010, Sam Sifton, unul dintre cei mai aspri critici, a mers să ia masa la restaurantul românului.

Botoșăneanul Nelu Bălan era prieten cu aproape toate vedetele de la Hollywood, după ce acestea i-au călcat pragul restaurantului. În 2009, Jay-Z și Beyonce au lăsat un bacșiș de 500 de dolari, după ce au mâncat la Nelloo. Cei doi au mai fost surprinși de foarte multe ori în fotografii alături de român.

Nelu Bălan se poate lăuda că, în decursul timpului, multe celebrități au trecut pragul restaurantului său, „Nello” și au lăsat bani grei.

Jay-Z și Beyonce au lăsat un bacșis de 500 de dolari în 2009, după ce au mancat la Nelu Bălan. Printre vedetele pe care afaceristul roman le-a primit la restaurantul său se număra Charlize Theron, Mickey Rourke și Arnold Schwarzenegger, Kanye West și mulți alții. La rândul lui, Roman Abramovic a fost un obișnuit al casei la localul românului. În urmă cu câțiva ani, miliardarul rus a servit prânzul și a plătit de 47.221 de dolari.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...