joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTGemeni trimişi la Iaşi după ce s-au intoxicat cu sirop de tuse

Gemeni trimişi la Iaşi după ce s-au intoxicat cu sirop de tuse

Doi frăţiori gemeni au fost trimişi de urgenţă la Iaşi după ce s-au intoxicat cu medicamentele din casă. Incidentul a avut loc în weekend, în localitatea Hlipiceni.

În vârstă de trei ani, cei doi, un băieţel şi o fetiţă, au fost găsiţi de mama lor în preajma unor medicamente. Femeia era la o vecină în vizită, iar micuţii rămăseseră în grija unei surori mai mari. La un moment dat, cei doi gemeni, au găsit o sticlă cu sirop de tuse, dar şi câteva suplimente alimentare pe bază de fier. În joacă copiii au înghiţit din medicamente.

Sora mai mare a alertat-o pe mamă, care a sunat imediat la 112 pentru a cere ajutorul. O ambulanţă i-a preluat pe gemeni şi i-a adus la Secţia de Pediatrie, însă medicii au decis transferul lor la Iaşi, pe o secţie de specialitate.

“Cei doi pacienţi au fost transferaţi la Iaşi pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate. Fata era somnolentă, iar băiatul a avut o vărsătură”, a precizat medicul specialist Carmen Răgoşcă, din cadrul SJA Botoşani. Micuţii au fost stabilizaţi şi transferaţi la Iaşi, unde starea lor s-a ameliorat.

Semnal de alarmă tras de pompieri

Pompierii botoşăneni desfăşoară în fiecare lună campania „Un cămin sigur pentru copilul tău” – Atenție la obiectele mici care pot fi înghițite de copilași sau băgate în nas!
Jumătate din numărul copiilor implicați anul trecut în accidente casnice au ajuns la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoşani după ce au înghițit diferite obiecte.

Baterii, nasturi, monede, zaruri, capace, mărgele, fragmente de jucării, arcuri, magneți …și exemplele pot continua … par obiecte complet inofensive, însă în mâinile copiilor devin adevărate „arme”.

‼ Atenție la obiectele cu care se joaca copilul dumneavoastră și ce jucării primește!

🚫 Nu lăsați jucării de dimensiuni mici în preajma copiilor! Producătorii menționează această recomandare chiar pe ambalaj!
🚫 Nu lăsați niciodată medicamente, țigări, tutun, baterii și alte produse la îndemâna copiilor!
🚫 Nu lăsați la îndemâna celor mici boabe de mazăre, fasole, porumb, orice fel de semințe (miez sau coji) – copilul mic bagă în gură obiectele mici și riscă să le aspire în căile respiratorii
🚫 Nu îi spuneți, niciodată, copilului dumneavoastră că pastilele sunt „bomboane” sau medicamentul sub formă de sirop este „dulceață”! În lipsa unui adult, ar putea să le caute și să le mănânce/bea.
🚫 Nu depozitați niciodată medicamente, produse de curățenie sau substanțe chimice în apropierea hranei. Pătrați-le doar în ambalajele originale și asigurați-vă că cel mic nu are acces la ele.
🚫 Nu lăsați poșeta la îndemâna copilului! Acesta ar putea să găsească în ea obiecte mici precum bomboane, banuți, capace mici. Toate sunt periculoase pentru puști și pot provoca sufocare dacă le-ar înghiți.
✅Supravegheați în permanență copiii!

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...