spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTAgent de poliție cercetat pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție

Agent de poliție cercetat pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani a emis ordonanță de reținere față de agentul de poliție, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de 07 iunie 2023, să fie sesizată instanță de judecată cu privire la luarea de măsuri preventive față de acesta.

Dosarul penal a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani ca urmare a sesizării din oficiu a ofițerilor D.G.A. – S.J.A. Botoșani.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a inculpatului.

Pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, iar cu ocazia efectuării percheziţiilor s-a beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Botoșani.

Mită pentru scutirea de cercetare penală

În cursul lunii ianuarie 2023, inculpatul, agent de poliție în cadrul I.P.J. Botoșani – Poliția Municipiului Botoșani – Biroul de Investigații Criminale, a acceptat promisiunea de dare de mită făcută de către o persoană fără calitate specială, suspect în cauză, care i-a oferit o sumă  de bani, cu privire la cercetările unei fapte de natură penală, respectiv furtul unui telefon mobil pe care aceasta a sesizat-o. Din cercetări a rezultat faptul că,  în aceste împrejurări, agentul de poliție nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu.

Totodată, în perioada noiembrie 2022 – mai 2023, agentul de poliție a furnizat unui jurnalist de la o publicație locală, informații secrete de serviciu sau nepublice, informații care, ulterior, au fost publicate în articole de presă, fiind afectate interesele și activitatea I.P.J. Botoșani. Totodată, în aceeași perioadă i-a divulgat unei alte persoane, fără calitate specială, faptul că este cercetată în cadrul mai multor dosare penale ce se află pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani.

Față de agentul de poliție judiciară s-a mai reținut în sarcina sa faptul că, în calitate de agent de poliție judiciară, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu intenție, procurându-le astfel unor persoane beneficii nepatrimoniale reprezentate prin eludarea răspunderii penale și contravenționale.

Percheziții la alte două persoane

În cauză se mai efectuează acte de urmărire penală cu privire la activitatea infracțională a altor două persoane, fără calitate specială, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la dare de mită.

Ca urmare a acestei situații, la data de 06 iunie 2023, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani a emis ordonanță de reținere față de agentul de poliție, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de agentul de poliție, urmând ca, în cursul zilei de 07 iunie 2023, să fie sesizată instanță de judecată cu privire la luarea de măsuri preventive față de acesta.

Dosarul penal a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani ca urmare a sesizării din oficiu a ofițerilor D.G.A. – S.J.A. Botoșani.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a inculpatului.

Pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, iar cu ocazia efectuării percheziţiilor s-a beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Botoșani.

„Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul emis de D.G.A.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
66 %
1.3kmh
96 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...