marți, aprilie 16, 2024
AcasăLocal BTSănătatea a intrat în grevă (video)

Sănătatea a intrat în grevă (video)

Angajații din Sănătate au intrat de astăzi în grevă japoneză. Aceștia anunță că pacienții nu vor avea de suferit în urma grevei și că-și vor desfășura activitatea în mod normal.

“Greva înseamnă că ne vom desfășura activitatea în mod normal, vom acorda prioritatea obișnuită pacienților care se prezintă în unitatea de primiri urgențe, pacienții nu vor avea de suferit”, a transmis Camelia Caliniuc, asistent șef în cadrul UPU.

Angajații din Sănătate vor un salariu echitabil și corect pentru toate categoriile de personal din sistemul sanitar, calcularea sporului la nivelul salariului din 2022, nu la cele din 2018, creșterea tichetelor de masă care în prezent sunt în valoare de 9 lei pe zi.

„Dar avem și noi niște solicitări pe care sperăm să le asculte factorii decidenți, în special un salariu echitabil și corect pentru toate categoriile de personal din sistemul sanitar, calcularea sporului la nivelul salariului din 2022, nu la cele din 2018, cum ar fi sporurile de noapte, pentru sâmbete și duminici, la fel una dintre revendicările noastre este creșterea valorii tichetelor de masă, raportat și la celelalte categorii de salariați pentru că acum tichetele de masă în sănătate sunt doar de 9 lei pe zi.

Noi vom continua să protestăm în felul nostru tăcut și cu asigurarea urgențelor, se va ajunge la măsuri de pichetare, urgență precum se știe, nu face grevă cu întreruperea activității, nu vom întrerupe în niciun moment activitatea, chiar vom acorda cât mai multă atenție pacienților noștri și îngrijirile de care au nevoie”, a mai precizat Camelia Caliniuc.

„Ne dăm seama cu toții ce înseamnă blocarea sistemului sanitar”

Lia Temciuc, liderul sindicatului sanitar Botoșani, a declarat faptul că cea mai importantă revendicare este aplicarea legii 153. De asemenea, aceasta a precizat și care sunt cele mai afectate categorii profesionale.

“Revendicarea cea mai importantă și pentru care ne zbatem din anul 2018 de la punerea în aplicare a legii 153, este aplicarea ei în integralitate. Adică, avem categorii profesionale care nu au ajuns încă până în acest moment la nivelul salariului conform legii, finele anului 2022. Categoriile profesionale afectate sunt: infirmierii, brancardierii, îngrijitorii, personalul tehnic administrativ, chimiștii, Kinetoterapeuții, farmaciștii. În afară de asistenți și de medici care au beneficiat în totalitate de aplicarea legii încă de la 1 Martie 2018, la celelalte categorii am putut câte puțin în fiecare an să le dăm câte ceva. Nici până în acest moment nu sunt la finalul aplicării legii. Asta ne dorim în primul rând. (…) Ne dăm seama cu toții ce înseamnă să blochezi sistemul sanitar”, a declarat Lia Temciuc.

Sindicaliștii din sănătate cer demisia lui Budăi

De asemenea, sindicaliştii din sănătate cer demisia ministrului Muncii, Marius Budăi, în scandalul grevelor suprapuse.
Şi liderii CNS Cartel ALFA cer demiterea Ministrului Muncii și intrarea într-un dialog social real și responsabil.

„Ministrul Muncii interpretează într-un mod personal și dictatorial dialogul social. El invită la discuții anumiți parteneri sociali, după criterii care nu se regăsesc în nicio lege a dialogului social. Proiecte de legi extrem de importante, cuprinse în PNRR – reforma pensiilor speciale, legea salarizării și reforma sistemului public de pensii, au fost elaborate fără niciun fel de consultare cu partenerii sociali. Lipsa de transparență, modul în care clasa politică ține cu dinții de privilegii aberante și sfidătoare, precum pensiile speciale ale aleșilor, ratarea termenelor din PNRR, dar și semnalele negative transmise de Bruxelles, arată clar incompetența guvernului în gestionarea procesului de revenire din criză”, spun liderii Cartel Alfa.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
25.6 ° C
25.6 °
19.6 °
44 %
1.8kmh
64 %
mar
27 °
mie
9 °
joi
6 °
vin
12 °
sâm
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Și se plâng oamenii că nu sunt parcări în oraș. Iată că sunt, dar nu știu ei să le identifice.

EDITORIAL

De ceva timp suntem efectiv striviți de campania electorală, iar cei care visează la un nou mandat nu au pierdut ocazia de a ieși...

EPIGRAMA ZILEI

Cazul e nemaipomenit Și m-a lăsat fără cuvinte : Primul din clasă la tocit Spun toți că-i ... brici la minte!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...