sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăLocalPreședintele CJ: “Demisia managerului nu este o soluție”. Protestatarii invitați luni la...

Președintele CJ: “Demisia managerului nu este o soluție”. Protestatarii invitați luni la negocieri (video)

Președintele Consiliului Județean (CJ) Botoșani, Doina Federovici, a participat, la sediul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, la o discuție cu reprezentanții cadrelor medicale care au protestat față de decizia Comitetului Director de reducere a anumitor categorii de sporuri, din cauza depășirii pragului prevăzut de articolul 25 din Legea 153, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Președintele Consiliului Județean a arătat și că demisia managerului nu este o soluție a problemei, cadrul legal fiind cel care limitează sporurile și nu echipa de conducere a Spitalului Județean.

„Suma sporurilor, compensațiilor, adaosurilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor, inclusiv cele pentru hrană și vacanță, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite nu poate depăși 30% din suma salariilor de bază, a soldelor de funcție/salariilor de funcție, soldelor de grad/salariilor gradului profesional deținut, gradațiilor și a soldelor de comandă/salariilor de comandă, a indemnizațiilor de încadrare și a indemnizațiilor lunare, după caz” se arată în Articolul 25 din Legea 153, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Protestatarii invitați la negocieri

În urma discuțiilor purtate, la solicitarea președintelui Consiliului Județean, reprezentanții cadrelor medicale, ai sindicatelor și conducerea Spitalului Județean vor avea, începând de luni, mai multe runde de discuții în vederea identificării soluțiilor de acordare a sporurilor conform prevederilor legale.

„Nu am militat niciodată și nici nu o voi face pentru o scădere a veniturilor angajaților, indiferent de domeniul de activitate, dar nimeni nu poate încălca legea. Acordarea acestor sporuri trebuie făcută conform prevederilor Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. În prezent, Spitalul Județean de Urgență «Mavromati» Botoșani este unul dintre puținele spitale din țară care acordă aceste sporuri aproape de limita maximă. Ele nu vor fi eliminate, ci împreună, partenerii de discuții, vor căuta soluțiile pentru a fi acordate într-un procent cât mai mare, dar fără a depăși pragul impus de lege”, a declarat Doina Federovici.

Astăzi, Doina Caba, managerul Spitalului Județean de Urgență și-a dat demisia în urma protestului spontan desfășurat de angajați din cauza tăierii sporurilor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
23.8 ° C
23.8 °
22.6 °
45 %
4.2kmh
89 %
sâm
31 °
Dum
29 °
lun
30 °
mar
28 °
mie
28 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când îți place prea tare ce scrie pe bord, nu mai are importanță unde parchezi.

EDITORIAL

M-am înfiorat ascultându-l pe Ciolacu, fantele de Buzău devenit prim – ministru, cum declamă pe sticlă: impozităm luxul și viciul și averea, scădem numărul...

EPIGRAMA ZILEI

Cred că are râie, vara Unei cunoștințe dragi C-o mănâncă subsuoara Din ... nădragi!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...