spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăNaționalIarna începe cu probleme

Iarna începe cu probleme

Vremea aspră a făcut numeroase probleme în ţară. Zeci de turişti au fost coborâţi de pe munte cu jandarmii, iar mii de familii au rămas fără elctricitate.

 

Un grup de 30 de persoane, format din 20 de copii și 10 adulți, a fost evacuat ieri, pe jos, din stațiunea Parâng, după ce accesul spre zona turistică s-a blocat din cauza zăpezii, care depășea 80 de centimetri, și a vântului puternic.

Inițial, s-a decis ca operațiunea să se desfășoare cu ajutorul telescaunului, dar întreruperile dese ale energiei electrice au schimbat planurile echipelor de salvare.

Echipele de salvatori care au însoțit grupul au fost formate din salvamontiști și jandarmi montani, care i-au preluat pe turiști, i-au coordonat și i-au ajutat să coboare în coloană, de pe munte. În fața și în spatele șirului s-au aflat salvatorii montani, care s-au asigurat ca operațiunea să se desfășoare în condiții cât mai bune, dată fiind vremea nefavorabilă.

”Nu au fost probleme deosebite, cu toate că acțiunea s-a desfășurat în condiții extreme, de ninsoare și vânt puternic. Cea mai grea porțiune a fost cea din stațiunea Parâng până la un canton, deoarece această porțiune de traseu era expusă la viscol. Grupul format, în final, din 35 de persoane, copii și adulți, a ajuns cu bine la Cabana Rusu, după o oră și 40 de minute de la începerea coborârii”, a declarat, pentru Agerpres, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Ajunși la Cabana Rusu, copiii și ceilalți turiști au primit ceai fierbinte, iar paramedicii SMURD s-au asigurat că nu sunt probleme de sănătate. De acolo au fost preluați cu mașini ale Jandarmeriei și duși până într-o parcare de la baza telescaunului care urcă în Parâng.

”Copiii au fost îmbarcați în mașini cu tracțiune integrală ale Jandarmeriei, care i-au transportat apoi până la baza telescaunului, unde cei mici au fost întâmpinați de părinți. La acțiunea de salvare organizată în Parâng au participat 12 jandarmi montani”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Hunedoara, maior Nicolae Răducu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...