Rovana Plumb apărată de deputaţii jurişti

0

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a votat ieri împotriva începerii urmăririi penale a ministrului demisionar al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, după ce aceasta a fost audiată, alături de avocat, aproximativ o oră de către deputaţii jurişti. Avizul negativ al deputaţilor jurişti referitor la cererea DNA de începere a urmăririi penale a Rovanei Plumb a fost adoptat cu 14 voturi „pentru” şi nouă voturi „împotrivă”.

Votul a fost secret, cu buletine.

Rovana Plumb s-a declarat, din nou, la ieşirea de la audierile din comisia juridică, nevinovată de acuzaţiile aduse de procurorii anticorupţie.

Avizul Comisiei juridice urmează să fie transmis plenului Camerei Deputaţilor care se va pronunţa astăzi, prin vot secret, asupra cererii de urmărire penală a lui Plumb.

Pe 22 septembrie, DNA a anunţat că vicepremierul Sevil Shhaideh este suspectă de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu când era secretar de stat, într-un dosar conform căruia, în 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private. DNA a cerut şi sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de urmărire penală a ministrului Rovana Plumb, în acelaşi dosar.

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...