Filosoful Mihai Şora în stradă, la 101 ani

Filosoful Mihai Șora este din nou în stradă, de această dată la Iași. El a avut un mesaj ferm pentru toți cei care participa la proteste: „Să fie fermi, să rămână pe poziție! Să nu slabească protestele până nu au câștig de cauză!”.

În vârstă de 101 ani, filosoful a fost în ultima lună, în stradă în diverse oraşe din ţară. Să îţi faci datoria de cetăţean înseamnă să te exprimi public şi să ieşi în stradă, la nevoie, crede Mihai Şora.

„De multe ori, ne e mai comod să închidem ochii, ca să nu vedem ce se petrece în jurul nostru. Dar nu trebuie să ne pierdem încrederea. Pentru că dacă ne demobilizăm pentru că ne-am pierdut încrederea, nu ne facem datoria de cetățeni. Noi trebuie să fim solidari cu soarta țării, să nu lăsăm să încapă pe mâinile oricui, să fim vigilenți și să știm să punem frâna atunci când trebuie pusă”, a spus fiolosoful.

Mihai Șora a vorbit și despre ce înseamnă un moment providențial. „Momentele providențiale apar la cotituri ale Istoriei. Când Istoria nu se zguduie foarte puternic, oamenii se mulțumesc cu un efort mijlociu, care să facă față nevoilor cotidiene. Oamenii providențiali pot apărea în momente de mare opinteală”, a adăugat fiolosoful.

 

Deja ai votat!