vineri, martie 29, 2024
AcasăNaționalProtestele continuă 

Protestele continuă 

Mii de oameni s-au strâns în Piaţa Victoriei. Protestatarii adunaţi în faţa Guvernului au primit cu aplauze vestea condamnării la închisoare a liderului PSD, Liviu Dragnea, la trei ani şi şase luni de închisoare.

Oamenii au scandat „Demisia, demisia!”, „Kövesi, Kövesi!” şi au fluturat steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene.

De asemenea, oamenii au scandat numele preşedintelui Klaus Iohannis, dar şi al filosofului Mihai Şora şi au aplaudat. Între manifestanţi se afla şi scriitorul Mircea Cărtărescu.

Protestatarii au cântat imnul de stat, „Deșteaptă-te române!”, dar şi „Imnul golanilor” şi alte melodii ale lui Cristian Paţurcă din timpul manifestaţiilor din 1990.

În jurul orei 21:00, oamenii au aprins luminiţele telefoanelor mobile și au scandat în cor „PSD, ciuma roșie”, „Apărăm poporul, nu infractorul”, „Liviu Dragnea îţi dorim,/ Îţi dorim tot neamul,/ Să te duci la pușcărie/ Tu și Tăriceanu”, „Ole, ole, ole,/ Liviu Dragnea să ajungi/ Îmbrăcat în multe dungi” şi „Cu Dragnea la pușcărie”. La un moment dat, toţi protestatarii au început să cânte: „Mulţi ani primească/ Cine să primească?/ Dragnea să primească/ La mulţi ani!”

În piaţă au fost citite declaraţiile transmise de Viorica Dăncilă şi Carmen Dan de susţinere a lui Liviu Dragnea, iar oamenii au început să huiduie şi să strige „Analfabeta” şi „Proasta satului în fruntea statului”.

Piaţa Victoriei a fost încercuită cu garduri, însă au fost mult mai puţini jandarmi în jurul manifestanţilor faţă de miercuri seară când au avut loc incidente.

Proteste şi marşuri au avut loc aseară şi în alte mari oraşe ale ţării: Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara şi Iaşi.

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
8.9 ° C
11.6 °
8.3 °
63 %
1.3kmh
31 %
joi
9 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...