1 × 4 =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Răzvan Ştefănescu, şoferul maşinii cu număr anti-PSD (M..EPSD), a declarat, ieri, că încearcă să recupereze permisul de conducere până pe data de 11 august, când pleacă din România, deoarece este şofer profesionist în Suedia.

Răzvan Ştefănescu susţine că este şofer profesionist în Suedia, având toate categoriile auto, şi nu mai poate să muncească dacă nu îşi recuperează permisul. „Sunt şofer profesionist, am toate categoriile. Pe 11 august trebuie să plec din ţară. Nu ştiu ce voi face. Eu sper să recuperez permisul. Poliţiştii m-au anunţat că mi-au suspendat permisul pe perioada cercetărilor. Eu nu am cetăţenia suedeză, sunt doar rezident. Permisul era românesc”, a afirmat Răzvan Ştefănescu.

Ioana Mateş, avocata şoferului, a precizat pentru Agerpres că va solicita Pachetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 ca lui Răzvan Ştefănescu să-i fie restituit permisul, cel puţin temporar, pentru a putea pleca din ţară.

Avocata a afirmat că s-a înţeles greşit că Răzvan Ştefănescu va depune o plângere penală împotriva poliţiştilor, însă este posibil să fie înaintată o sesizare cu privire la comportamentul agenţilor. Iniţial, Răzvan Ştefănescu declarase ieri dimineaţă că va face plângere penală pentru copil: „Pentru copil (n.r. – în vârstă de opt ani), voi face plângere penală pentru că nu mi se pare corect. Nu am omorât pe nimeni, mă puteau lăsa o oră să las copilul undeva. Nu au fost de acord. Voi face plângere penală. Să mă fi lăsat o oră-două să duc copilul undeva, unde aveam încredere că poate să stea… Trebuia să găsesc pe cineva cu care băieţelul meu putea să stea. Băieţelul meu este traumatizat”.

Brigada Rutieră i-a întocmit lui Răzvan Ştefănescu un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România”. De asemenea, i-a reţinut plăcuţele de înmatriculare şi permisul de conducere.

 

Şeful Poliţiei Române se încurcă în explicaţii

 

Chestorul Ioan Buda este şeful Poliţiei Române de doar o lună, venind în această funcţie de pe postul de şef al Poliţiei de Frontieră, iar acum are de gestionat un scandal care riscă să afecteze dramatic imaginea instituţiei pe care o conduce. În prima sa reacţie publică, consemnată de Realitatea TV, cu privire la dosarul penal deschis românului care şi-a înmatriculat maşina cu plăcuţe inscripţionate cu un mesaj anti-PSD, chestorul Buda nu a reuşit să aducă mai multă lumină asupra acţiunii subordonaţilor săi.

Începând de luni, mai precis după conferinţa de presă a unor oficiali de la Poliţia Rutieră, nebuloasa în acest caz este cu atât mai mare cu cât au apărut informaţii că prevederile în baza cărora a fost luată decizia de către poliţişti nu mai sunt de doi ani în vigoare. Solicitat, ieri dimineaţă, să lămurească situaţia creată, şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, nu a reuşit să vină cu răspunsuri coerente.

 

Discuţia dintre reporter şi chestorul Ioan Buda

Reporter: – Cum se aplică? Vechea Convenţie ONU, cea din 1968 sau cea modificată şi intrată în vigoare în 2016?

Ioan Buda: – Nu putem spune de o modificare a Convenţiei, ci de abrogarea unor articole sau, dacă nu, de o rezervă din partea unui stat pentru anumite articole din convenţie.

Reporter: – România nu era parte în Convenţie, nu putea să aibă dreptul de opoziţie?

Ioan Buda: – Păi nu, într-o convenţie nu e vorba de dreptul de opoziţie, este vorba de un drept de rezervare, dacă…

Reporter: – Întrebarea care se pune este dacă a fost sancţionat şoferul respectiv în baza unei prevederi care a fost sau nu abrogată.

Ioan Buda: – Nu, sub nicio formă, n-a fost sancţionat în ved… (neinteligibil)… unei prevederi abrogate. Asta… nu, nu…

Reporter: – Convenţia de la Viena se aplică în România sau nu se aplică? Se aplică cu rezervele pe care România nu le-a avut atunci când s-a modificat? Aici e discuţia.

Ioan Buda: – Discuţia este în felul următor, aşa cum am spus de la început: convenţia se aplică cu anumite rezerve pe care fiecare stat membru le are în anumite convenţii. Belgia, în 2014, a amendat anumite modificări, da?

Reporter: – Şi România n-a avut rezervele astea, până acum, până ieri (n.r. – luni).

Ioan Buda: – Ei, nu le-a avut! Le-a avut întotdeauna…

 

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Se încarcă...