nineteen − 9 =

A password will be e-mailed to you.

Procurorul general Augustin Lazăr a dispus ieri încetarea delegării în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru şase procurori, care nu îndeplinesc condiţia de vechime în funcţie de minim opt ani. „La data de 2 august 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a solicitat procurorului şef al DNA evidenţa nominală a procurorilor delegaţi în cadrul Direcţiei şi care nu îndeplinesc condiţia de vechime în funcţie de minim opt ani. Situaţia solicitată a fost transmisă în cursul zilei de azi (n.r. – ieri), 6 august 2018, dată la care, prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost dispusă încetarea delegării în cadrul DNA pentru un număr de şase procurori”, informează Parchetul General, printr-un comunicat de presă.

Parchetul General arată că, după intrarea în vigoare a modificărilor şi completărilor aduse Legii privind organizarea judiciară, nu au mai fost făcute delegări ale unor procurori care nu îndeplinesc condiţia de vechime de minim opt ani, necesară pentru numirea în funcţie la DNA.

Procurorul-şef adjunct al DNA, Călin Nistor, a declarat, vineri seara, că la DNA sunt delegaţi şapte sau opt procurori.

Ulterior, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat că aşteaptă de la Călin Nistor „un răspuns corect şi complet”, menţionând că sunt, de fapt, 20 de delegări la DNA.

Ieri, DNA a anunţat că 12 procurori sunt delegaţi în instituţie de la alte parchete, în timp ce doi procurori numiţi în DNA sunt delegaţi la alte parchete. „Toţi procurorii din cadrul DNA, delegaţi pe funcţii de execuţie şi pe funcţii de conducere, îndeplinesc condiţiile legale. Numărul procurorilor delegaţi la DNA de la alte parchete este 12. Numărul procurorilor numiţi în DNA şi delegaţi în funcţii de conducere este 26. Numărul procurorilor de la alte parchete delegaţi în DNA în funcţii de conducere este trei. Numărul procurorilor numiţi în DNA şi delegaţi la alte parchete este doi”, se precizează într-un comunicat al DNA.

Situaţia delegărilor – în cadrul DNA şi pe funcţiile de conducere – urmează să fie discutată astăzi la Ministerul Justiţiei, unde procurorul-şef interimar al DNA, Anca Jurma, se întâlneşte cu ministrul Tudorel Toader.

 

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 3,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...