Mii de vizitatori, evacuaţi de urgenţă de pe insula Statuii Libertăţii din SUA de teama unei explozii

0
NEW YORK - MAY 08: Clouds move over The Statue of Liberty on May 8, 2009 in New York City. Secretary of the Interior Ken Salazar announced that the crown of the famous statue, which was closed to the public after the September 11 terrorist attacks, will be open again on July 4 of this year to a limited number of visitors a day. Chris Hondros/Getty Images/AFP

Mii de persoane au fost evacuate luni de pe insula pe care se află Statuia Libertăţii din New York, după ce un incendiu de mici dimensiuni a izbucnit pe un şantier de construcţii din zonă, relatează Reuters.

Autorităţile au ordonat evacuarea ca măsură de precauţie după ce un incendiu de mici dimensiuni a izbucnit în apropierea a trei containere de propan, a declarat Jim Long, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Pompieri din New York.

O persoană care lucra pe şantier a suferit răni minore. Pompierii au stins focul cu ajutorul a două ambarcaţiuni speciale.

„Având în vedere cantitatea mare de propan, dacă s-ar fi produs o explozie, situaţia ar fi fost catastrofică”, a declarat Roger Sakowich, şeful pompierilor.

Aproximativ 3.000 de persoane au fost evacuate de pe Insula Libertăţii cu ajutorul feriboturilor.

+0 -0
se încarcă...