five × 1 =

A password will be e-mailed to you.

Colonelul Cătălin Paraschiv, coordonatorul brigăzii speciale a Jandarmeriei, a fost audiat ieri la Parchetul Militar. Cunoscut în spaţiul public drept „Omul în alb”, acesta a declarat că Brigada specială a Jandarmeriei a acţionat conform legii, în timpul protestului de pe 10 august.

„Am fost în calitate de martor. Am declarat efectiv ce s-a întâmplat în acea seară. Îmi asum toate faptele jandarmilor mei… Atâta tot. Brigada Specială a acţionat conform legii”, a spus colonelul Cătălin Paraschiv.

Coordonatorul Brigăzii Speciale a jandarmilor a spus, de asemenea, că nu are informaţii despre o presupusă tentativă de lovitură de stat pe 10 august. Atunci când unul dintre reporteri a lăsat de înţeles că acesta ar fi avut o purtare abuzivă atunci când a coordonat jandarmii, în seara de 10 august, bărbatul a întrebat revoltat: „Eu am avut o purtare abuzivă?!”

„Omul în alb” a refuzat să răspundă altor întrebări ale jurnaliştilor prezenţi la faţa locului.

Colonelul Cătălin Paraschiv a venit la mitingul din 10 august în haine civile de culoare albă. El a fost în fruntea trupelor speciale atunci când s-a ordonat dispersarea mulţimii care protesta în Piaţa Victoriei. Acum trebuie să explice procurorilor cum a decurs intervenţia. Înainte de întâlnirea cu procurorii, Cătălin Paraschiv a spus că a procedat în limitele legii.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie pus sub acuzare, el a răspuns: „Nu mă aştept să fiu pus sub acuzare, dar o să vedem”.

Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei a mai fost audiat de procurorii militari în urmă cu trei săptămâni. Cătălin Paraschiv a fost atunci citat în calitate de martor, în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...