twenty + six =

A password will be e-mailed to you.

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie va fi organizat pe 6 şi 7 octombrie, a anunţat premierul Viorica Dăncilă. „Curtea Constituţională a României a avizat favorabil demersul de redefinire a familiei şi se revizuire a Constituţiei. În acest moment, sunt întrunite toate condiţiile legale pentru organizarea referendumului pe această temă. Conform legii, Guvernul are obligaţie de a organiza acest scrutin, pentru care au semnat peste trei milioane de cetăţeni. În şedinţa de astăzi, o şedinţă extraordinară, vom adopta actele necesare pentru buna desfăşurare a referendumului pentru revizuirea Constituţiei, în forma adoptată de parlament. Pentru ca cetăţenii să aibă posibilitatea să-şi exprime opţiunile cu privire la definirea familiei în Constituţia României, referendumul va fi organizat timp de două zile, respectiv 6 şi 7 octombrie 2018. Referendumul nu este unul împotriva minorităţilor sexuale, aşa cum speculează unii, ci este efectul unui demers cetăţenesc. În locul apelurilor pentru boicotarea referendumului, ar fi mai onest dacă partidele şi-ar asuma o poziţie clară. Partidul pe care îl reprezint şi-a arătat sprijinul faţă de acest referendum şi cred că este cel mai adecvat răspuns”, a precizat Viorica Dăncilă.

Guvernul a adoptat ieri o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii referendumului astfel încât acesta să poată fi organizat pe parcursul a două zile.  După adoptarea ordonanţei şi publicarea acesteia în Monitorul Oficial va fi nevoie, pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului, şi de adoptarea mai multor hotărâri de Guvern.

Ideea desfăşurării referendumului timp de două zile a apărut în condiţiile în care pentru validarea acestuia este nevoie să se prezinte la urne 30% din cetăţenii cu drept de vot. Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat, vinerea trecută, că 18.917.485 de alegători figurau la 31 august în Registrul electoral. În acest caz, pentru validarea referendumului este nevoie de prezenţa la urne a 5.675.246 cetăţeni cu drept de vot.

 

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...