vineri, martie 29, 2024
AcasăNaționalGravidă supraponderală din Vaslui, refuzată de 5 spitale

Gravidă supraponderală din Vaslui, refuzată de 5 spitale

O femeie de 28 de ani, supraponderală, din Bârlad, judeţul Vaslui, a fost refuzată de cinci spitale, deşi ar fi trebuit să nască. Motivul invocat de unităţile medicale: femeia are peste 160 de kilograme, iar masa de operaţie nu ar fi susţinut-o, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tânăra din Bârlad s-a dus la Spitalul din Bârlad, în timpul nopţii, pentru că trebuia să nască, însă medicii şi-au declinat competenţa, dată fiind complexitatea cazului, către Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi, însă, spun reprezentanţii unităţii medicale din Bârlad, cazul a fost refuzat.

„Pacienta are peste 160 kg, la o înâlţime de 1,50 m. Medicul de gardă a prezentat cazul colegilor de la Maternitatea „Elena Doamna” Iaşi, acolo unde erau transferate, de regulă, cazurile de risc, ce ne depăşesc competenţele. Transferul a fost refuzat, invocându-se faptul că maternitatea nu are o masă care să susţină greutatea unei paciente obeze. Acest lucru este unul fals. Mesele de acest gen pot susţine o persoană de până la 250 kg”, a declarat marţi, corespondentului MEDIAFAX, Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al spitalului bârlădean.

Acesta a adăugat că medicul de la Bârlad ar fi încercat transferul şi la Spitalul Judeţean Vaslui, şi la Maternitatea „Cuza Vodă”, din Iaşi, precum şi la spitalul din Galaţi, iar, în cele din urmă, femeia a ajuns la Bucureşti, la Spitalul Pantelimon, după câteva ore, dusă cu o ambulanţă.

„Din ce ştiu, medicul a cerut transportul la Bucureşti cu ajutorul unui elicopter SMURD, dar, de asemenea, ar fi fost refuzat. Aici nu cunosc motivele. Ştiu, însă, că gravida a ajuns la Spitalul Pantelimon”, a mai spus Adrian Gheorghiu.

Şeful UPU-SMURD Iaşi, prof.univ.dr. Diana Cimpoşu, a recunoscut faptul că a fost primit un apel pentru elicopterul SMURD, dar a menţionat că aeronava era la un alt caz.

„Am primit apelul şi celor de acolo (de la Bârlad – n.r.) li s-a transmis că elicopterul se afla la un caz de infarct miocardic. Ei nu au insistat, au decis transportul cu o ambulanţă de la Vaslui, din ce am înţeles. Când a revenit elicopterul era deja seară”, a explicat Cimpoeşu.

Astfel, gravida a fost transportată la Spitalul Pantelimon, din Bucureşti, cu o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Vaslui, însoţită de medic, care a făcut un popas la Spitalul din Buzău, pentru ca pacienta să primească tratament, deoarece putea oricând să intre în travaliu.

Ajunsă la Spitalul Pantelimon, femeia a fost supuse unei cezariene şi a născut un copil care cântăreşte 3,9 kilograme. Atât ea, cât şi bebeluşul, sunt în stare bună, potrivit cadrelor medicale.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...