fourteen + two =

A password will be e-mailed to you.

Potrivit Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în Dosarul „Revoluţiei”, procurori militari ai Secţiei Parchetelor Militare au dispus citarea şi audierea a 5.834 de persoane în calitate de persoane vătămate/părţi civile sau succesori ai acestora, fiind audiate până în prezent aproximativ 4.500 dintre acestea (circa 80% dintre persoanele citate).

Parchetul General precizează că în perioada imediat următoare se va dispune citarea şi audierea a încă aproximativ 1.050 de persoane vătămate/părţi civile ori succesori ai acestora, urmând ca activitatea de audiere a tuturor acestor persoane (n.r. – 6.884) să se finalizeze în jurul datei de 30 noiembrie 2018. „Menţionăm că pentru audierile din această cauză, prin ordonanţă, s-a dispus delegarea procurorilor militari de la unităţile de parchet din subordine şi a organelor de cercetare ale poliţiei judiciare din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie, respectiv Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Totodată, precizăm că Serviciul Român de Informaţii a pus la dispoziţia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un volum considerabil de documente relevante pentru clarificarea unor aspecte referitoare la evenimentele din decembrie 1989, care au fost studiate de procurorii militari timp de două luni, solicitându-se ataşarea unei părţi dintre acestea la dosar, după declasificarea prealabilă”, adaugă Parchetul instanţei supreme.

În Dosarul „Revoluţiei” a fost extinsă urmărirea penală pentru Ion Iliescu, Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, pentru infracţiuni contra umanităţii.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...