1 × 4 =

A password will be e-mailed to you.

USR a depus la Parlament 335.000 de semnături pentru iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice”. Este doar o primă tranşă, în condiţiile în care au fost strânse peste un milion de semnături pentru această campanie.

Printre semnăturile validate, depuse la Parlament, sunt din judeţe precum Cluj (39.000), Dolj (24.000), Sibiu (25.000), Timiş (32.000), Vaslui (25.000), potrivit unui comunicat al USR. „Iniţiativa a avut un succes extraordinar pentru că mesajul său a ajuns la toate categoriile sociale de cetăţeni. Ceea ce spunem noi, că vrem o Românie normală, decentă, fără penali şi cu mai mult bun simţ, este un mesaj cu care vibrează toată societatea, nu doar elita intelectuală din marile centre universitare. În cele cinci luni de campanie, în care eu însumi am strâns aproape 1.300 de semnături, alături de ceilalţi voluntari am cunoscut România reală. Mobilizarea oamenilor ne-a arătat că schimbarea este posibilă. USR va face tot ce este posibil pentru a le face vocea auzită şi în Parlament şi prin declanşarea referendumului propus de iniţiativă”, a spus preşedintele USR Dan Barna.

USR a anunţat că va depune plângeri penale pe numele tuturor primarilor care „au comis abuzuri şi au anulat semnături interpretând discreţionar legea ori încălcând-o cu bună ştiinţă”.

Iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” propune ca articolul 37 din Constituţie, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, având următorul conţinut: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor, în Senat şi în funcţia de Preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...