spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăNaționalSondaj devastator pentru PSD

Sondaj devastator pentru PSD

Vicepreşedintele PSD Adrian Ţuţuianu, unul dintre contestatarii lui Liviu Dragnea, a prezentat vineri, la şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), un sondaj de opinie intern care arată că liderul partidului are o popularitate prăbuşită în raport cu cea a partidului. Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale şi ar candida, Liviu Dragnea n-ar fi votat decât de 4% din electorat, relatează Digi 24.

În scrisoarea nemulţumiţilor din PSD, care a precedat şedinţa CExN, se preciza că PSD a ajuns la o cotă de 25-30% .

Sondajul, efectuat în perioada 1-10 septembrie, are şi o secţiune referitoare la alegerile prezidenţiale şi ia în calcul o candidatură a lui Liviu Dragnea.

În sondaj mai sunt luate în calcul candidaturi ale Gabrielei Firea, Călin Popescu-Tăriceanu (din tabăra puterii), respectiv ale lui Dacian Cioloş şi Laura Codruţa Kövesi, din tabăra opoziţiei. Astfel, rezultatele sondajului arată că preşedintele Klaus Iohannis domină competiţia electorală în primul tur, obţinând un scor de două ori mai mare decât al candidatului de pe locul 2 (Călin Popescu-Tăriceanu) şi mai mult decât scorul combinat al celorlalţi doi candidaţi din zona anti-PSD (Kövesi + Cioloş).

Surpriza o reprezintă locul doi. Deşi PSD este în mod constant partidul cu cele mai multe voturi politice în sondaje, totuşi candidatul PSD Liviu Dragnea nu obţine decât locul cinci, la distanţă considerabilă de ceilalţi, se arată în concluziile acestui sondaj.

Locul doi este ocupat de Călin Popescu-Tăriceanu, prezentat în sondaj ca fiind candidat din partea ALDE (candidatură separată de PSD). În ciuda acestei candidaturi separate, rezultă că voturile electoratului PSD se îndreaptă mai degrabă spre Tăriceanu decât spre candidatul propriu, Liviu Dragnea.

Klaus Iohannis domină în mod constant competiţia electorală şi în al doilea tur. Obţine cele mai multe voturi atât în competiţie directă cu candidaţii din tabăra anti-PSD, situându-se mult peste aceştia, cât şi în competiţie indirectă cu ceilalţi doi candidaţi anti-PSD: Cioloş şi Kövesi.

Tabăra anti-PSD îşi consolidează poziţia în faţa celei pro-PSD. De câteva luni încoace, nici un candidat pro-PSD nu mai reuşeşte să învingă în turul II vreun candidat anti-PSD. Asta este din ce mai evident după momentul demiterii Laurei Codruţa Kövesi, se mai arată în concluziile sondajului.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...