joi, martie 28, 2024
AcasăNaționalLiviu Dragnea poate fi cercetat din nou de DNA

Liviu Dragnea poate fi cercetat din nou de DNA

Instanţa Supremă a admis cererea DNA de redeschidere a unui dosar privind Tel Drum, în care apare şi numele lui Liviu Dragnea. Decizia este definitivă.

Anchetatorii pot relua cercetările cu privire la suspiciuni de abuz în serviciu, legate de atribuirea unor contracte de către Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman, din perioada în care instituţia era condusă de Liviu Dragnea.

Dosarul a fost deschis în 2010, iar în 2013 a fost clasat. Unul dintre contractele verificate atunci apare în dosarul în care Liviu Dragnea este cercetat, din noiembrie anul trecut, pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi fraude cu fonduri europene. Este şi motivul pentru care DNA cere redeschiderea anchetei vechi. Conform legii, pentru aceleaşi fapte nu pot exista două soluţii diferite.

Procurorii spun că au apărut probe noi legate de infracţiunile care au fost cercetate la momentul respectiv, dar care nu au fost confirmate de primul procuror care s-a ocupat de investigarea activităţii companiei Tel Drum. „Dar ce asta este vreo surpriză? Eu zic să mai caute prin arhivă că or mai fi dosare pe care nici ei nu mai ţin minte să le redeschidă. Nu tot ei mi-au dat neîncepere? Eu nici nu ştiam că sunt anchetat atunci. Am primit doar neînceperea după cinci ani de anchetă”, a fost reacţia lui Dragnea, după ce DNA a cerut redeschiderea dosarului.

DNA a depus cererea pe data de 3 iulie şi are ca obiect „confirmare redeschidere urmărire penală”. Dosarul îl vizează pe Liviu Dragnea, dar şi alte persoane: Mugur Bătăuş, Victor Piperea, Gheorghe Giui, Ion Mirancea, Victoriţa Păscuţu şi Marian Fişcuci.

Fişcuci a fost trimis în judecată de DNA într-un alt dosar, în decembrie 2017, fiind acuzat de evaziune fiscală. De asemenea, Fişcuci este pus sub acuzare şi în dosarul „Tel Drum”, în care este cercetat Liviu Dragnea. În dosarul „Tel Drum” sunt cercetaţi penal şi Mugur Bătăuş şi Victor Piperea, funcţionari în cadrul CJ Teleorman.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.5 ° C
21.1 °
15.6 °
53 %
1.3kmh
90 %
joi
21 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...