15 + thirteen =

A password will be e-mailed to you.

Instanţa Supremă a admis cererea DNA de redeschidere a unui dosar privind Tel Drum, în care apare şi numele lui Liviu Dragnea. Decizia este definitivă.

Anchetatorii pot relua cercetările cu privire la suspiciuni de abuz în serviciu, legate de atribuirea unor contracte de către Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman, din perioada în care instituţia era condusă de Liviu Dragnea.

Dosarul a fost deschis în 2010, iar în 2013 a fost clasat. Unul dintre contractele verificate atunci apare în dosarul în care Liviu Dragnea este cercetat, din noiembrie anul trecut, pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi fraude cu fonduri europene. Este şi motivul pentru care DNA cere redeschiderea anchetei vechi. Conform legii, pentru aceleaşi fapte nu pot exista două soluţii diferite.

Procurorii spun că au apărut probe noi legate de infracţiunile care au fost cercetate la momentul respectiv, dar care nu au fost confirmate de primul procuror care s-a ocupat de investigarea activităţii companiei Tel Drum. „Dar ce asta este vreo surpriză? Eu zic să mai caute prin arhivă că or mai fi dosare pe care nici ei nu mai ţin minte să le redeschidă. Nu tot ei mi-au dat neîncepere? Eu nici nu ştiam că sunt anchetat atunci. Am primit doar neînceperea după cinci ani de anchetă”, a fost reacţia lui Dragnea, după ce DNA a cerut redeschiderea dosarului.

DNA a depus cererea pe data de 3 iulie şi are ca obiect „confirmare redeschidere urmărire penală”. Dosarul îl vizează pe Liviu Dragnea, dar şi alte persoane: Mugur Bătăuş, Victor Piperea, Gheorghe Giui, Ion Mirancea, Victoriţa Păscuţu şi Marian Fişcuci.

Fişcuci a fost trimis în judecată de DNA într-un alt dosar, în decembrie 2017, fiind acuzat de evaziune fiscală. De asemenea, Fişcuci este pus sub acuzare şi în dosarul „Tel Drum”, în care este cercetat Liviu Dragnea. În dosarul „Tel Drum” sunt cercetaţi penal şi Mugur Bătăuş şi Victor Piperea, funcţionari în cadrul CJ Teleorman.

 

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...