four × five =

A password will be e-mailed to you.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins ieri, ca inadmisibilă, contestaţia depusă de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, împotriva sechestrului pus de DNA pe averea sa în dosarul „Tel Drum”.

Avocata lui Dragnea, Maria Vasii, a declarat, ieri, că ancheta desfăşurată de DNA se bazată pe „speculaţii şi nu pe dovezi”, deoarece OLAF a transmis oficial că nu l-a investigat niciodată pe liderul PSD. „Întreaga anchetă a DNA se fundamentează, potrivit actelor, pe cele două anchete OLAF. Zilele acestea am primit un răspuns oficial de la OLAF, care spune că niciodată nu l-a investigat pe domnul Dragnea, ca atare toată argumentaţia procurorilor este una lipsită de fundament, de vreme ce OLAF ne confirmă în scris că niciodată domnul Dragnea nu a fost investigat şi ca atare nu au fost depistate fraude în legătură cu activitatea dumnealui”, a declarat Vasii.

Liviu Dragnea a mai contestat, în noiembrie 2017, sechestrul pus pe averea sa de către DNA, însă Instanţa supremă i-a respins atunci acţiunea.

Pe 21 noiembrie 2017, DNA a instituit măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de Liviu Dragnea şi de ceilalţi suspecţi din dosarul „Tel Drum”, pentru recuperarea prejudiciului din dosar, estimat la peste 127 de milioane de lei. Procurorii anticorupţie au pus sechestru asigurător pe un teren – din Turnu Măgurele şi o construcţie ridicată pe acesta; un apartament de 80 mp din Turnu Măgurele, două autoturisme – Skoda Superb şi BMW X5 şi conturi deţinute de Liviu Dragnea. De asemenea, s-a mai instituit sechestru asupra unor sume ce depăşesc 910.000 de lei şi pe cele care vor fi vărsate în patru conturi bancare deţinute de Liviu Dragnea. În plus, s-a instituit sechestru şi asupra acţiunilor şi părţilor sociale deţinute la firme ce urmează a fi identificate.

 

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...