Liderul PSD nu mai vrea prag la referendum

Liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut, în prima sa ieşire publică după referendumul pentru definirea familiei, că invalidarea referendumului nu este un eşec al PSD, deoarece partidul nu a făcut campanie pentru a scoate oamenii la vot, ci doar pentru a-i informa.  „S-a spus că e referendumul meu, referendumul PSD-ului. Am auzit chiar oameni de foarte bună-credinţă că ar fi un interes al meu sau al PSD. Până la urmă, a fost o voinţă de participare de patru milioane de români, alţii au boicotat, ăsta e rezultatul şi mergem mai departe. Nu putem să facem o analiză în PSD pentru că nu au fost nişte alegeri la care să fi participat PSD. Am spus că PSD nu face campanie pentru a îndemna oamenii să voteze într-un fel sau altul, ci doar o campanie de informare”, a adăugat liderul PSD.

Întrebat dacă referendumul a fost un eşec pentru PSD, Liviu Dragnea i-a întrebat pe jurnalişti: „De ce ar trebui să fie un eşec pentru mine sau pentru PSD?”.

Dragnea a făcut aluzie şi la eliminarea cvorumului la referendumuri, întrucât acesta „inhibă” populaţia să iasă la vot. De asemenea, liderul PSD a afirmat şi că boicotul este pedepsit prin lege, deşi nu există niciun act legislativ în vigoare în acest sens. „Acest cvorum, indiferent că e 30% sau 50%, se dovedeşte încă o dată că, de fapt, diminuează sau inhibă prezenţa la vot. Dintr-un motiv foarte simplu. Cei care sunt împotriva întrebării de la referendum au la îndemână un mijloc, care sigur că e pedepsit de lege, dar nimeni nu îl aplică, şi anume boicotul. Eu am spus asta în mai multe rânduri: în momentul în care ar fi un referendum fără prag s-ar mări prezenţa”, a declarat Liviu Dragnea.

 

Deja ai votat!