Autocar cu zeci de pasageri răsturnat în Hunedoara

0

Un autocar în care se aflau 72 de persoane s-a răsturnat pe DN 7, între localităţile Tătărăşti şi Gothatea, în judeţul Hunedoara. Accidentul s-a soldat cu decesul unei femei din judeţul Vâlcea şi cu 32 de răniţi care au fost transportaţi la spitalele din Deva, Hunedoara, Orăştie şi Ilia. Cele 32 de persoane rănite sunt în stare stabilă, evaluarea lor fiind efectuată de medicii de la unităţile de primiri urgenţe unde victimele au fost aduse cu ambulanţele. „Majoritatea pacienţilor prezintă traumatisme craniene, toracice şi de membre. Cu toţii sunt conştienţi”, a menţionat purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Hunedoara, medicul Călin Dumitrescu. „Celelalte persoane care au scăpat fără probleme din acest accident au fost transportate şi cazate la un motel de pe raza comunei Ilia”, a arătat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Bogdan Dănăiaţă.

Conform primelor cercetări ale poliţiştilor, accidentul s-a produs, cel mai probabil, pe fondul oboselii la volan. Într-o curbă la stânga, şoferul autocarului nu a adaptat viteza la condiţiile de drum umed, iar maşina s-a răsturnat în afara părţii carosabile. „Poliţiştii vor verifica diagrama autocarului pentru a stabili timpii de conducere ai şoferilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Autocarul implicat în accident transporta 72 de persoane, dintre care doi erau şoferii maşinii, pasagerii fiind muncitori care se întorceau de la muncă din Spania. Destinaţia finală a călătorilor era Râmnicu Vâlcea, dar pe drum erau stabilite mai multe puncte de debarcare.

Deja ai votat!
se încarcă...