Soţul şefei CSM a primit bani de la Tel Drum

Gil Vasile, soţul şefei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Simona Camelia Marcu, care este avocat specializat în comercial, nu pledează, are birou în Bucureşti şi proprietăţi în Teleorman, a încasat de la Tel Drum 15.200 de lei, scriu ieri jurnaliştii de la Rise Project, care publică prima serie de documente referitoare la firma Tel Drum. Cecul a fost emis de corporaţie în septembrie 2015, sub semnătura executivului Petre Pitiş. Atunci, soţia sa, Simona Marcu, era judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). A devenit preşedinta CSM pe 5 ianuarie 2018.

Jurnaliştii Rise Project remarcă faptul că public, judecătoarea Marcu s-a făcut remarcată cu două intervenţii notabile: a cerut anchetarea procurorului general Augustin Lazăr ca urmare a declaraţiilor împotriva Ordonanţa 13 şi sprijină legile justiţiei în forma propusă de PSD.

O valiză cu informaţii esenţiale din interiorul corporaţiei Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces în timpul percheziţiilor, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, a anunţat, sâmbătă seară, Rise Project, într-o postare pe Facebook, intitulată #Teleormanleaks. Valiza ar conţine mii de documente, numere de telefon, emailuri, fotografii şi clipuri video de la evenimentele companiei.

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul. Prejudiciul în acest dosar este de 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi de 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene.

 

Valiză cu gogoşi de la Liviu Dragnea

 

Liviu Dragnea a venit în faţa jurnaliştilor, înaintea şedinţei Comitetul Executiv Naţional al PSD, cu o valiză plină cu gogoşi, aluzie la valiza primită de Rise Project cu documente compromiţătoare la adresa Tel Drum şi a liderului PSD. Preşedintele PSD a deschis valiza în faţa camerelor, iar în interiorul acesteia erau o pungă cu gogoşi, precum şi o serie de „dosare” cu controversele din jurul preşedintelui Klaus Iohannis. „Am întârziat puţin, pentru că am venit cu două valize. Prima este cu gogoşi de la Rise Project, sunt aici, proaspete, le lăsăm aici. A doua valiză, după cum probabil ştiţi sunt din Teleorman, şi ca orice localnic din Teleorman am găsit în fundul curţii o valiză cu documente care nu au ajuns încă la DNA”, a declarat ironic Dragnea.

Fiind întrebat ce are de spus despre valiza intrată în posesia jurnaliştilor de la Rise Project, preşedintele PSD a replicat: „Este o gogoaşă nu are nicio legătură cu mine, nu mă interesează ce-i acolo, habar nu am ce e în acea valiză, dacă e valiză, dacă nu e valiză, cine le-a dat, de ce le-a dat”.

Referitor la legăturile sale cu firma Tel Drum, a replicat: „Nu vă interesează valizele acestea. Nu vă interesează golăniile făcute de unii procurori cu preşedintele României”.

Preşedintele PSD a mai apreciat că valiza cu documente aparţinând Tel Drum „e o prostie, o disperare”.

 

Deja ai votat!