7 + one =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Călin Popescu-Tăriceanu ar putea fi anchetat într-un nou dosar. Procurorii anticorupţie au cerut camerei superioare a parlamentului să aprobe urmărirea penală a preşedintelui Senatului, pentru fapte comise în calitate de premier. Potrivit G4Media, Tăriceanu ar fi acuzat că a luat mită două milioane de euro pe vremea când era prim-ministru, adică 10% dintr-un contract de 20 de milioane pentru licenţe software Microsoft. Tăriceanu ar fi primit mita pentru a efectua plățile aferente contractului din 2004 privind dotarea școlilor cu calculatoare.

În dosar au fost puşi deja sub învinuire doi intermediari.

Solicitarea de avizare a fost înaintată Parchetului General, care trebuie să o trimită Parlamentului, prin ministrul Justiţiei. Solicitarea procurorilor va ajunge la Comisia juridică a Senatului, care va da un aviz, apoi va fi votată în plen.

Întrebat despre această situaţie, Tăriceanu a declarat aseară: „Nu am primit nicio înştiinţare”.

Pe 22 mai, Călin Popescu-Tăriceanu a fost achitat de Înalta Curte de Casație în dosarul în care procurorii DNA l-au acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. Decizia nu este definitivă. DNA ceruse 3 ani de închisoare pentru fostul premier. Judecătorii au schimbat încadrarea din mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului în mărturie mincinoasă.

Judecătorii au conchis că Tăriceanu s-ar fi autoincriminat dacă ar fi spus adevărul (acea realitate considerată de procurori ca fiind adevărul). E vorba de un drept protejat de CEDO, al martorului de a nu se auto-incrimina – au explicat magistrații. Fără să o spună explicit, judecătorii sugerează că procurorii ar fi putut să îl audieze pe Tăriceanu ca suspect sau inculpat, nu ca martor.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...