Peste 800 de elevi şi profesori au fost evacuaţi dintr-un liceu din Hunedoara, în urma unui incendiu

Peste 800 de elevi şi 32 de profesori s-au autoevacuat din liceu, după ce, la subsolul Colegiului Iancu de Hunedoara, din localitatea Hunedoara, a izbucnit un incendiu cu degajare mare de fum. Doi dascăli au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda, a declarat că au ieşit din clădirea Colegiului Iancu de Hunedoara, din localitatea Hunedoara, 807 elevi, 32 de profesori şi alte 13 persoane, din cauza degajării mari de fum.

„A fost incendiu în subsolul Colegiului Iancu de Hunedoara. Două echipaje de pompieri ale Detaşamentului Hunedoara au acţionat pentru stingerea unui incendiu produs în subsolul unităţii de învăţământ într-o încăpere în care erau depozitate materiale uşor inflamabile, mai exact hârtie şi deşeuri de cauciuc. Până la sosirea echipajelor de pompieri totţ elevii şi profesorii s-au autoevacuat din clădirea şcolii”, a spus Doda.

Potrivit acesteia, incendiul a generat o cantitate mare de fum, care a afectat doi profesori, un bărbat şi o femeie, care au suferit intoxicaţii uşoare cu fum.

„Ei au primit îngrijiri medicale din partea echipajului SAJ şi au fost transportaţi la UPU Hunedoara pentru investigaţii suplimentare”, a mai spus reprezentantul ISU.

Incendiul a fost lichidat în câteva minute de pompieri, care încearcă să afle din ce cauză a izbucnit.

Deja ai votat!