spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăNaționalMinistru cheie pierdut de Guvernul Dăncilă

Ministru cheie pierdut de Guvernul Dăncilă

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, şi-a depus demisia după şedinţa de Guvern de vineri, fiind nemulţumit în privinţa susţinerii pentru pregătirea preluării de către România a preşedinţiei Consiliului UE, care se va produce în mai puţin de două luni.

Ulterior, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a confirmat demisia acestuia. „Din câte înţeleg, s-a produs această demisie. Ieri în cadrul şedinţei de Guvern am stat de vorbă cu domnul Negrescu, au fost discuţii principiale despre modul în care suntem pregătiţi pentru preşedinţia Consiliului UE. Suntem pregătiţi să facem faţă”, a spus Rovana Plumb într-o intervenţie telefonică la Digi24. Ea a spus că nu ştie ca Negrescu să aibă nemulţumiri legate de pregătirile pentru preşedinţia UE şi nici dacă acesta se afla pe lista miniştrilor remaniabili.

„Nu cunosc nici acest lucru, atributul remanierilor aparţine premierului Viorica Dăncilă şi Comitetului Executiv al PSD. Probabil că ceea ce l-a determinat să recurgă la acest gest probabil că vine sau e ceva de natură personală”, a mai spus ea.

La rândul său, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că a fost o discuţie la finalul şedinţei de Guvern, pe care Victor Negrescu „a luat-o personal” şi a dovedit că nu ştie să lucreze în echipă. „La întâlnirea de la Strasbourg s-a sugerat să meargă şi ministrul de Finanţe, dar şi ministrul Fondurilor Europene, alături de el. Din păcate domnul Negrescu a luat-o personal şi se pare că nu ştie ce înseamnă în echipă, nu ştie să lucreze în echipă”, a declarat Teodorovici, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Pe 23 august, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a prezidat şedinţa Comitetului de Coordonare a Sistemului naţional de gestionare a Afacerilor Europene, subliniind că „succesul preşedinţiei României la Consiliul UE poate fi asigurat doar prin colaborarea instituţiilor naţionale”. Negrescu a afirmat că România este pregătită pentru preluarea funcţiei.

 

Negrescu, cel mai pregătit ministru

 

Victor Negrescu a făcut parte şi din Cabinetul Tudose.

El s-a născut la 17 august 1985 şi a urmat studiile preuniversitare în Belgia şi Franţa. În 2008 a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, iar titlul de master în afaceri europene l-a obţinut doi ani mai târziu, la Institut d’études politiques şi Université Pierre-Mendès-France, Grenoble, Franţa. În 2011, a devenit doctor în ştiinţe politice la SNSPA, numărându-se printre cadrele universitare ale acestei instituţii din 2012.

Negrescu s-a implicat în politică de la 17 ani, mai întâi ca simpatizant al Partidului Socialist din Franţa, apoi ca membru al PSD. Din 2007, el a coordonat activitatea PES Activists în România. În mai 2014, a fost ales europarlamentar pe listele PSD. În Parlamentul European este membru în Comisia pentru bugete. La Congresul PSD din 2015 a fost ales vicepreşedinte al partidului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
11.7 °
11.5 °
85 %
1.3kmh
100 %
joi
11 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...