twelve − 10 =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Primarul general Gabriela Firea a anunţat, aseară, la finalul şedinţei CExN al PSD, că a demisionat şi din funcţia de vicepreşedinte al PSD, după ce dimineaţă anunţase că a renunţat la funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti ca o formă de protest faţă de „blocarea” alegerilor la această organizaţie în ultimii doi ani.

Gabriela Firea a spus că proiectele Capitalei nu au fost susţinute de preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

Firea nu mai are nici funcţia de preşedinte al PSD Ilfov. „În ceea ce priveşte judeţul Ilfov, mi s-a spus în cadrul şedinţei că eu sunt vinovată pentru faptul că trei parlamentari din judeţul Ilfov, de fapt toţi parlamentarii PSD din judeţul Ilfov şi-au înaintat demisia şi s-a considerat că eu sunt principala vinovată că nu am reuşit să-i opresc din acest demers al lor. Vreau să vă spun că nu aveam cum să pun capăt acestui demers al lor, pentru că a fost o iniţiativă personală, ei au vrut să reacţioneze faţă de faptul că în fiecare zi erau chemaţi la sediul din Kiseleff colegi de-ai noştri, parlamentari, primari PSD din judeţul Ilfov sau consilieri judeţeni şi erau îndrumaţi să dea declaraţii împotriva mea şi să ceară demisia mea, nu s-a reuşit acest lucru, au avut coloană vertebrală, nu mi-au cerut nici demisia, nici nu au făcut afirmaţii împotriva mea şi atunci s-a supus la vot şi s-a obţinut cu majoritate dizolvarea BPJ al organizaţiei PSD Ilfov”, a spus Firea.

Ea a spus că, după ce în CExN s-a decis dizolvarea conducerii Organizaţiei PSD Ilfov, nu mai avea rost ca ea să rămână pe postul de vicepreşedinte al partidului pentru regiunea Bucureşti-Ilfov. „Nu puteam eu să rămân vicepreşedinte pe regiunea Bucureşti-Ilfov, iar colegii mei să nu mai fie membri ai BPJ al PSD Ilfov. Mi se pare o măsură nedreaptă, nu are nicio legătură cu realitatea, este tot o răzbunare, doar că domnul Dragnea a vrut să scape de mine din Comitetul Executiv”, a afirmat Gabriela Firea.

În locul ei a fost numită Rodica Nassar. Noul preşedinte al PSD Bucureşti este Gabriel Mutu.

Firea a confirmat că sancţionarea sa a fost cerută de către Codrin Ştefănescu în CExN. „PSD a ajuns să fie condus de un om venit de la PRM (n.r. – Codrin Ştefănescu) şi unul de la PDL (n.r. – Darius Vâlcov)”, a adăugat Firea.

 Dragnea susţine că nu o exclude pe Firea din partid

 

Liviu Dragnea a spus că nu era cazul ca primarul general, membru în PSD, să fie exclus în partid şi a negat că a discutat cu primarii de sectoare „pentru a desfiinţa Bucureştiul”.

El a şi explicat că sunt diferite cazurile Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu, motiv pentru care prima nu a fost exclusă din partid. „Orice măsură de genul ăsta poate avea si un revers, depind doar comportamentul şi atitudinea fiecăruia, nu are rost să facem paralelism între cele două situaţii. Nu a dorit nimeni în CExN ca Gabriela Firea, primar general, să fie exclusă. Nu e vorba de cine a câştigat mai mult sau mai puţin. Am explicat despre unele afirmaţii care s-au făcut în spaţiul public de către Gabriela Firea. Am încercat să o conving că ce a spus nu era adevărat… Nu s-a pus problema, nu era cazul ca primarul general, membru în PSD să fie exclus din PSD”, a declarat Liviu Dragnea.

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...