vineri, martie 29, 2024
AcasăNaționalPSD continuă războiul pe ministere

PSD continuă războiul pe ministere

Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici sunt noile propuneri PSD pentru Ministerul Dezvoltării şi pentru Ministerul Transporturilor. Cei doi au fost votaţi în unanimitate în Comitetul Executiv Naţional (CExN). Liderul PSD Liviu Dragnea se aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să accepte noile propuneri ale PSD. În caz contrar, Guvernul va sesiza Curtea Constituţională a României (CCR), iar Liviu Dragnea ia în calcul chiar declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui.

La finalul ședinței CExN, premierul Viorica Dăncilă a declarat că deciziile au fost luate „având în vedere experiența Liei Olguța Vasilescu în administrația publică, fost primar, dar și experiența în domeniul transporturilor a lui Mircea Drăghici, inginer auto”. „Cred că Olguța Vasilescu este calificată să ocupe mai multe portofolii, bineînțeles nu în același timp”, a mai spus Dăncilă.

Liviu Dragnea a declarat că PSD ia în calcul chiar şi suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis. „În cazul în care preşedintele va sări iar cu picioarele pe Constituţie o să ne întâlnim şi o să stabilim ce facem. E o situaţie nedorită de noi”, a declarat liderul PSD.

La rândul său, Lia Olguța Vasilescu a susținut că a plecat de la Ministerul Muncii pentru că 97% din măsurile din programul de guvernare sunt realizate. „Am luat în calcul şi posibilitatea ca să nu fiu numită în funcţia de ministru al Transporturilor, dar mi-am dorit acel minister tocmai pentru că ştiam că acolo e nevoie de un om foarte ferm, care să urnească lucrurile şi cred că în întreaga mea carieră am dovedit aceste lucruri. În ceea ce priveşte Ministerul Muncii, în proporţie de 97% sunt realizate măsurile prevăzute în programul de guvernare. Ministrul care a venit azi la Ministerul Muncii a primit o mapă cu toate măsurile realizate şi a înţeles că în următorii doi ani va trebui să urmărească doar implementarea acestor măsuri, pentru că legislaţia este aprobată sau în curs de aprobare”, a declarat ea.

Decizia CExN al PSD a venit după ce, marţi, preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerile făcute anterior pentru cele două ministere: Ilan Laufer – Dezvoltare Regională şi Lia Olguţa Vasilescu – Transporturi pe motiv că sunt nepotrivite.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, ieri, că preşedintele României nu are nicio competenţă cu privire la revocarea din funcţie a unui ministru, iar Lia Olguţa Vasilescu poate fi propusă pentru a prelua Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Tudorel Toader a spus că aceeaşi persoană, respinsă de preşedinte pentru un minister, poate fi propusă pentru a ocupa un alt portofoliu.

 

Deja ai votat!

1 COMENTARIU

Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...