spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăNaționalTel Drum pierde Insula Belina şi Braţul Pavel

Tel Drum pierde Insula Belina şi Braţul Pavel

Braţul Pavel şi Insula Belina au revenit în proprietatea statului român şi în administrarea Apelor Române. Se respectă astfel legea care stipulează că dacă în cinci ani de la preluarea în administrare nu s-a realizat acolo nimic în interes public, obiectivele se întorc la stat.

Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman a adoptat ieri, cu cinci abţineri, un proiect de hotărâre prin care Insula Belina şi Braţul Pavel (cu suprafaţă de 278,78 hectare, respectiv 45 hectare) au trecut din nou în administrarea statului. Consilierul judeţean Adrian Bădulescu a specificat faptul că sunt nişte „elemente în neregulă”, care indică faptul că preluarea celor două obiective în administrarea CJ Teleorman ar fi fost pentru Liviu Dragnea şi că acest lucru rezultă chiar din documente. „Hotărârea de Guvern a fost dată în 2013, ei au făcut nişte hârtii care n-aveau nicio legătură cu intrarea în proprietate, pe 15 ianuarie au făcut transferul prin procesele verbale şi pe 16 ei le-au dat la Tel Drum. Şi el spune o poveste că au luat obiectivele ca să facă nişte proiecte, care n-au mai fost aprobate. Dar ei nu aveau cum să facă proiecte pe ceva ce nu le mai aparţinea”, a spus Bădulescu, conform liberinteleorman.ro.

 

Lacul Belina, locul preferat de pescuit al lui Dragnea

 

Lacul Belina este locul preferat de pescuit al liderului PSD, Liviu Dragnea. Potrivit HotNews, sătenii din Seaca spun că lacul Belina este a lui Dragnea.

În noiembrie 2013 Guvernul Ponta a trecut prin Hotărâre de Guvern insula Belina, lacul Belina şi braţul Pavel din administraţia Apelor Română în administraţia CJ Teleorman. Guvernul şi-a motivat transferul prin dorinţa CJ Teleorman de a dezvolta turistic zona, prin construcţia unui complex turistic şi sportiv, cu hotel, bazine de înot şi pensiuni, o tabără cu plajă.

După ce au intrat în administrarea CJ Teleorman, acesta le-a închiriat, la numai o zi, companiei Tel Drum.

Zona de agrement, cu hotel, bazine de înot n-a mai apărut, în schimb Tel Drum a ridicat câteva construcţii cu circuit închis unde uneori vin Dragnea şi invitaţii săi la pescuit. Proprietatea este ferită de privirile curioşilor şi bine păzită. Aici au fost făcute pozele cu Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu, la pescuit.

În iunie, HotNews.ro a descoperit ca Tel Drum a cesionat (cedat) mai departe proprietatea, după  numai trei luni, către o terţă firmă. Numele firmei a rămas din 2014 până azi un secret bine păzit.

DNA a deschis o anchetă în acest caz şi au pus-o sub acuzare, pentru abuz în serviciu, pe Sevil Shhaideh, fost secretar de stat, ministru şi vicepremier. În acelaşi dosar, DNA a solicitat aviz pentru începerea urmăririi penale şi în cazul fostului ministru al Mediului, Rovana Plumb, dar parlamentarii au făcut zid în jurul său şi au votat împotriva.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...