spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăNaționalDragnea îi cere lui Toader amnistie şi graţiere

Dragnea îi cere lui Toader amnistie şi graţiere

La aproape doi ani după controversata Ordonanţa 13 care a scos sute de mii de oameni în stradă, Liviu Dragnea îi cere răspicat ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să prezinte cât mai repede un proiect privind amnistia şi graţierea. Preşedintele PSD spune că cel care s-a opus acestui proiect până acum a fost Paul Stănescu, potrivit informaţiilor Digi24.

Mai mult, Dragnea îl acuză pe Tudorel Toader că nu a făcut nimic în această privinţă. Şeful PSD spune că dacă în săptămânile următoare Tudorel Toader nu va prezenta un proiect privind amnistia şi graţierea, atunci va cere Comitetului Executiv (CEx) al PSD să ia o decizie. Termenul final pentru adoptarea amnistiei şi graţierii ar fi finalul acestui an.

Luni, Liviu Dragnea declara altceva. „Nu am discutat cu Tudorel Toader despre vreo ordonanţă de urgenţă de amnistie, nici cu doamna ministru Dăncilă, sunt convins că nu se va adopta niciun fel ordonanţă de urgenţă de amnistie pe 1 Decembrie sau în jurul acestei date”, a declarat luni Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

Întrebat dacă dacă acest lucru se va întâmpla după 1 Decembrie, Liviu Dragnea a răspuns: „Nu ştiu domnişoară. Nu cred ca se va…. Eu nu sunt în guvern. Nu s-a discutat aşa ceva.”

Premierul Viorica Dăncilă a făcut luni o declaraţie ieşită din comun, în contextul în care în trecut a dat asigurări, atât ea, cât şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, că ea este cea care ia toate deciziile în Guvern.

Ea a afirmat că nu poate face o declaraţie anume referitoare la o ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere, pentru că „nu a discutat cu o anumită persoană”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...