thirteen + two =

A password will be e-mailed to you.

La aproape doi ani după controversata Ordonanţa 13 care a scos sute de mii de oameni în stradă, Liviu Dragnea îi cere răspicat ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să prezinte cât mai repede un proiect privind amnistia şi graţierea. Preşedintele PSD spune că cel care s-a opus acestui proiect până acum a fost Paul Stănescu, potrivit informaţiilor Digi24.

Mai mult, Dragnea îl acuză pe Tudorel Toader că nu a făcut nimic în această privinţă. Şeful PSD spune că dacă în săptămânile următoare Tudorel Toader nu va prezenta un proiect privind amnistia şi graţierea, atunci va cere Comitetului Executiv (CEx) al PSD să ia o decizie. Termenul final pentru adoptarea amnistiei şi graţierii ar fi finalul acestui an.

Luni, Liviu Dragnea declara altceva. „Nu am discutat cu Tudorel Toader despre vreo ordonanţă de urgenţă de amnistie, nici cu doamna ministru Dăncilă, sunt convins că nu se va adopta niciun fel ordonanţă de urgenţă de amnistie pe 1 Decembrie sau în jurul acestei date”, a declarat luni Liviu Dragnea, preşedintele PSD.

Întrebat dacă dacă acest lucru se va întâmpla după 1 Decembrie, Liviu Dragnea a răspuns: „Nu ştiu domnişoară. Nu cred ca se va…. Eu nu sunt în guvern. Nu s-a discutat aşa ceva.”

Premierul Viorica Dăncilă a făcut luni o declaraţie ieşită din comun, în contextul în care în trecut a dat asigurări, atât ea, cât şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, că ea este cea care ia toate deciziile în Guvern.

Ea a afirmat că nu poate face o declaraţie anume referitoare la o ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere, pentru că „nu a discutat cu o anumită persoană”.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...