vineri, martie 29, 2024
AcasăNaționalCoaliţia pierde majoritatea în Camera Deputaţilor

Coaliţia pierde majoritatea în Camera Deputaţilor

Ex-premierul Victor Ponta a anunţat că, Ion Mocioalcă, fost lider PSD Caraş Severin, şi alţi trei parlamentari social-democraţi au decis să părăsească formaţiunea condusă de Liviu Dragnea.

Deputatul Ion Mocioalcă, preşedinte al PSD Caraş Severin, şi-a anunţat, ieri, demisia din formaţiunea condusă de Liviu Dragnea şi trecerea la Pro România. Într-o postare pe contul său de Facebook, Mocioalcă preciza că este membru al PSD de 24 de ani, dar arăta că „este dezamăgitor” că unii colegi nu au „niciun fel de respect” pentru eforturile depuse ca PSD Caraş Severin să devină o filială puternică. „Este nedrept şi umilitor ca eu, asemenea unor alţi colegi ai mei din PSD, să aşteptăm fiecare CEX al partidului întrebându-ne dacă acela va fi momentul în care vom fi puşi în discuţie şi judecaţi de persoane care în marea lor majoritate nu au trăit în acest partid niciodată momentele de care am avut noi parte. Aceasta stare de fapt o consider umilitoare şi intolerabilă!”, scria Mocioalcă.

„Echipa Pro România din Parlament şi din teritoriu s-a mărit cu oameni care nu pot fi cumpăraţi sau speriaţi!”, a scris, la rândul său Victor Ponta pe contul său de Facebook, anunţând că au intrat în echipa sa deputaţii Ion Spânu (Caraş Severin), Mihai Popa (Braşov) şi Mihai Mohaci (Braşov).

„Sunt oameni alături de care am muncit în perioada guvernării 2012-2015 şi alături de care am promis în campania din 2016 că vom continua politicile de dezvoltare, educaţie, sănătate, agricultură, infrastructură şamd. Din păcate, PSD a fost confiscat de un grup infracţional care duce ţara în dezastru”, mai scrie Ponta.

Ca urmare a celor patru racolări din rândul PSD, Pro România se califică pentru înfiinţarea unui grup parlamentar în Camera Deputaţilor. „Ca şi grup parlamentar, vom vota proiectele bune indiferent de unde vin, ne vom opune celor rele şi vom încerca să aducem ceea ce nu reuşesc în acest moment PSD condus de domnul Dragnea, PNL condus de domnul Orban, partide care, din păcate, nu-şi fac datoria”, a declarat Ponta, într-o conferinţă de presă organizată ieri, la Parlament.

Fostul premier PSD a lăsat a se înţelege că vor urma şi alte racolări în rândul foştilor colegi social-democraţi. „Eu cred că, până la 1 februarie, Pro România va avea al treilea grup din Camera Deputaţilor ca număr de deputaţi”, a spus Ponta.

După plecarea celor patru deputaţi, grupul PSD din Camera Deputaţilor numără 144 de membri. Prin urmare, împreună cu ALDE (19 membri), coaliţia condusă de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu nu mai controlează majoritatea în Camera Deputaţilor, care este de 165 de deputaţi.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...