7 − 2 =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Mai mulţi ambulanţieri de la Serviciul de Ambulanţă Corabia, care şi-ar fi însuşit combustibil din cota alocată lunar autospecialelor, sunt cercetaţi pentru delapidare, fals şi uz de fals, iar faţă de 13 dintre aceştia a fost luată măsura controlului judiciar şi le-a fost interzis să-şi exercite profesia timp de 60 de zile. Deoarece la structura din Corabia sunt în total 17 ambulanţieri, 13 dintre aceştia neputându-şi, deocamdată, desfăşura activitatea, conducerea instituţiei a adoptat măsuri de urgenţă.

„În perioada 2015-2018, inculpaţii în calitate de angajaţi în funcţia de conducători auto ai ambulanţelor de la Staţia de Ambulanţă Corabia, şi-au însuşit combustibil de la autoutilitare, combustibil rezultat în urma deplasării cu viteze reduse la evenimente, iar pentru justificarea cantităţilor de carburant însuşite au întocmit foi de parcurs conţinând date ce nu corespund realităţii”, se anunţă într-un comunicat al Parchetului Corabia.

În acea perioadă s-ar fi înregistrat opt cazuri de pacienţi care fie au decedat în ambulanţă, fie au fost găsiţi decedaţi la sosirea echipajelor medicale. Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia efectuează cercetări „in rem” pentru a stabili dacă ambulanţierii sunt vinovaţi de moartea pacienţilor. „Se fac cercetări in rem pentru a se stabili dacă există legături de cauzalitate între timpii în care s-au deplasat ambulanţele şi survenirea decesului unor persoane, pornind de la situaţia rezultată din probe, anume că au existat întârzieri în deplasarea la cazuri”, a spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, Sorin Lia.

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 3,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...