twenty − nineteen =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, aseară, că încă nu a finalizat analiza privind remanierile, iar despre blocajul care s-ar crea pentru că demisiile miniştrilor devin efective, preşedintele a replicat: „Soluţia este la PSD, n-au decât să vină cu oameni performanţi”. „Acest PSD sub conducerea lui Dragnea nu este capabil să genereze un guvern performant. Am avut două guverne care n-au fost bune şi care au fost înlăturate chiar de PSD. Suntem la al treilea guvern care nu este cu nimic mai bun. Avem guvernare după guvernare pesedistă slabă, foarte, foarte slabă şi în loc să vină cu oameni pregătiţi, să caute oameni care vin cu competenţe ministeriale, şi-au dat seama că nu reuşesc şi încearcă prin aceste veşnice schimbări şi înlocuiri de miniştri să creeze impresia că se îmbunătăţeşte guvernarea”, a susţinut Klaus Iohannis.

Preşedintele a spus că remanierile sunt făcute de „ochii lumii” şi pentru a da senzaţia de preocupare: „Înlocuim oameni slabi cu alţi oameni slabi şi în final au intrat într-un fel de circ”.

Klaus Iohannis a spus că nu este de acord să se continue „în acest circ care pare că duce la o performanţă guvernamentală”.

Liderii coaliţiei de guvernare ar urma să ia o decizie referitor la sesizarea Curţii Constituţionale a României (CCR) cu privire la un conflict legat de numirile noilor miniştri după întoarcerea de la Bruxelles a premierului Viorica Dăncilă. De altfel, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi seară, că a redactat draft-ul de sesizare a CCR în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituţională, după refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de numire a doi noi membri ai Guvernului. Preşedintele „nu are nicio competenţă în revocarea ministrului” şi Guvernul „nu este făcut şi desfăcut de către preşedinte”, a declarat Tudorel Toader.

 

se încarcă...

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...