two × four =

A password will be e-mailed to you.

Tribunalul Bucureşti a decis joi că PSD trebuie să facă publice informaţiile privind costurile organizării mitingului împotriva „abuzurilor din justiţie” din 9 iunie, din Capitală. Hotărârea magistraţilor vine în urma sesizării făcute de jurnalistul Ovidiu Vanghele, fondatorul Centrului de Investigaţii Media. Decizia instanţei nu este însă definitivă.

Jurnalistul a încercat să obţină informaţiile privind costurile organizării mitingului, în baza legii privind liberul acces la informaţii publice. Ovidiu Vanghele a povestit, într-o postare pe Facebook, că la demersul său de a afla „cât a costat mitingul (transport, pachetele, apă şi distracţie pentru participanţi)” nu a primit niciun răspuns. Când a avertizat că se va adresa instanţei, reprezentanţii PSD i-au sugerat jurnalistului să aştepte publicarea informaţiilor în Monitorul Oficial, anul viitor.

Jurnalistul a dat PSD în judecată şi a câştigat, în primă instanţă, Tribunalul Bucureşti dându-i câştig de cauză. „Am câştigat procesul cu #pesedeaua #cea #hoaţă. Elenina Nicuţ, de fapt, l-a câştigat, singurul meu merit e că am făcut (şi fac, în general) cereri pe L544/2001 corecte şi bune. Mulţumesc instanţei de la Tribunalul Bucureşti, am avut încredere în acest judecător şi în modul în care ascultat părţile şi a înţeles speţa. Ne auzim la recurs. #liviule, pregăteşte actele, că vin cu #jandarmeria peste tine, pungaşule!   (Partea chiar mişto e că, cel mai probabil, #pesedeaua a furat-o la bani pe Halep. Iar asta sper să demonstrez atunci când voi primi, finalmente, informaţiile cerute. Dă-i banii fetei, #pesedea #furăcioasă, că i-a muncit cu sudoare multă!)”, a scris Ovidiu Vanghele după pronunţarea deciziei.

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...