7 + four =

A password will be e-mailed to you.

Premierul Viorica Dăncilă a exclus, ieri, posibilitatea ca Guvernul să dea o ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere până la sfârşitul anului. Ea a repetat că pe masa Guvernului nu există o astfel de ordonanţă şi nici nu a discutat cu nimeni din partid pe această temă. Nu a putut, însă, da un răspuns tranşant dacă se va discuta sau nu pe această temă în şedinţa Comitetul Executiv (CEx) al PSD din 16 decembrie.  „În calitate de prim-ministru nu am un act normativ care să prevadă aşa ceva (amnistia şi graţierea – n.r.), nu am avut o discuţie, deci nu pot să prevăd… Eu cred că… nu ştiu dacă se impune o discuţie, deci nu pot să ştiu ce se va discuta în Comitetul Executiv”, a spus Viorica Dăncilă, asaltată de întrebările jurnaliştilor pe tema posibilităţii unei Ordonanţă de Urgenţă pe amnistie şi graţiere.

Întrebată dacă personal consideră oportună o ordonanţă pe amnistie şi graţiere, Viorica Dăncilă a evitat un răspuns tranşant, dar a spus că în partid fiecare poate să îşi spună opinia. „Eu vă spun că nu se dă acum nicio ordonanţă”, a repetat ea.

Întrebată până când nu se va da o astfel de ordonanţă, Viorica Dăncilă a replicat: „Păi pot să vă spun eu ce se întâmplă peste doi ani, peste trei ani, peste un an? Eu v-am spus că nu am avut nicio discuţie, am văzut opiniile colegilor din PSD, fiecare este liber să-şi spună opinia, eu nu am avut nicio discuţie pe acest lucru”.

G4media, care citează surse sub acoperirea anonimatului, a scris, ieri, că liderii social-democraţi iau în calcul ca Executivul să adopte pe 19 decembrie ordonanţa de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...