15 − 13 =

A password will be e-mailed to you.

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a fost suspendată, după circa trei ore şi jumătate de discuţii pe tema securităţii naţionale. Acestea vor fi reluate pe 19 decembrie.

„Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care a avut loc marţi, 11 decembrie, a fost suspendată de către Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, la solicitarea membrilor Consiliului, având în vedere faptul că ordinea de zi a cuprins tematici importante referitoare la apărarea ţării şi securitatea naţională, fapt care a generat discuţii prelungite. Drept urmare, Preşedintele României a decis reluarea şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în data de 19 decembrie, pentru continuarea analizei subiectelor aflate pe ordinea de zi”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.Suspendarea unei şedinţe CSAT este o situaţie puţin obişnuită. Unul dintre subiectele pe care s-ar fi putut bloca discuţiile este cel al bugetele instituţiilor din domeniul apărării – SRI, SIE, MApN, MAI. Anul acesta, la rectificarea bugetară, bugetele SRI şi SIE au fost tăiate.

Preşedintele Klaus Iohannis nu a avut o întâlnire separată cu premierul Viorica Dăncilă nici înaintea şedinţei CSAT, nici după aceasta, în condiţiile în care între cei doi există divergenţe în ceea ce priveşte remanierea guvernamentală.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...