twenty − five =

A password will be e-mailed to you.

Liderul de grup al liberalilor din Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, a anunţat, ieri, că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va fi depusă mâine şi se va intitula „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă este ruşinea României”. „Guvernul poate să cadă, totul este o chestiune de voinţă politică”, a spus Turcan, susţinută fiind de liderii PMP şi USR. „Moţiunea de cenzură este cel mai important instrument pe care partidele de opoziţie îl au la îndemână pentru a sancţiona un Guvern. Anunţăm această moţiune şi o vom înregistra, astfel încât să dejucăm un nou plan abuziv pe care PSD şi ALE îl au de a arunca în derizoriu această moţiune, de a comasa toate termenele, astfel încât votul final să fie dat lunea viitoare, sperând că vor avea liber la furat pentru ordonanţa privind amnistia şi graţierea”, a spus Raluca Turcan. Aceasta a explicat că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă se va intitula „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă este ruşinea României” şi va fi depusă mâine.

„Dacă nu vor vota această moţiune, istoria îi va judeca”, a mai spus Turcan, făcând referire la toţi parlamentarii. În plus, Turcan a afirmat că „Guvernul poate să cadă, totul este o chestiune de voinţă politică”.

La rândul său, liderul USR, Dan Barna, a afirmat că moţiunea este „aşteptată şi necesară”, fiind semnată de 163 de iniţiatori. „Această moţiune trebuie dezbătută în societate, să nu fie îngropată printr-un artificiu al PSD şi, din această perspectivă, vom înregistra moţiunea vineri, pentru ca luni să fie prima citire în Parlament şi apoi, undeva pe joi, să fie votul”, a spus Dan Barna.

Potrivit acestuia, moţiunea conţine „toate argumentele pentru care Guvernul Dăncilă trebuie să plece”.

Liderul PMP, Eugen Tomac, spune că opoziţia este „oricând pregătită să vină cu un cabinet de miniştri mult mai bun decât cel pe care-l avem la Palatul Victoria acum” şi un premier care să facă faţă priorităţile României. Tomac susţine, de asemenea, că este „un demers responsabil”.

Apreciază calitatea articolului

1 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...